Hållbarhet och e-handel som en lönsam affär
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Dalarna Talks: Hållbarhet och e-handel som en lönsam affär

Dalarna Talks: Hållbarhet och e-handel som en lönsam affär

Publicerat av: Redaktionen

Dalarna Science Park genomför ännu ett hybrid-seminarium, Dalarna Talks, den 2 juni.

Temat denna gång är hållbarhet och e-handel.

Samtidigt publiceras resultatet av årets andra innovationspanel där frågor ställts till verksamma i regionen om bland annat hållbarhet och lönsamhet.

Nära 80 procent av respondenterna i panelen anser att hållbarhetsarbete är kostsamt, framför allt initialt, men långsiktigt både nödvändigt och lönsamt. En minoritet av de svarande, sju procent, anser att arbete med hållbarhetsfrågor kostar för mycket för framför allt små företag.

– Vi tycker det är viktigt att belysa alla aspekter kring företags hållbarhetsengagemang. Det gäller framför allt att stötta mindre företag att prioritera och ta sig tid, leverera kunskap och inspiration för att företagen ska kunna agera hållbart för att långsiktigt kunna skörda frukterna. Därför vill vi också visa på goda hållbarhetsexempel ur det regionala näringslivet under vårt seminarium Dalarna Talks, säger Angelica Ekholm, VD Dalarna Science Park.

I innovationspanelen som genomfördes under april svarade drygt 50 procent att ett aktivt hållbarhetsarbete i Dalarna är en förutsättning för regionens fortsatta utveckling. Samtidigt menar nära 40 procent av respondenterna att de tror bristande intern kunskap är det primära skälet till att inte fler organisationer prioriterar hållbarhet i dag.

Under Dalarna Talks den 2 juni kommer lokala entreprenörer att berätta om sitt arbete inom hållbarhetsområdet och visa på sina framgångar. Bland annat kommer Rikard Lyko från företaget Lyko, att berätta hur det går att sätta press på samarbetspartners och leverantörer för att uppnå viktiga hållbarhetsmål.

Hållbarhet och e-handel som en lönsam affär

– Vi vill samla till ett samtal om e-handel, hållbarhet och lönsamhet i kombination eftersom e-handeln har vuxit enormt under de senaste åren. Dessutom finns flera framgångsföretag inom branschen här i Dalarna. När konsumenters beteenden under pandemin förändrades påverkade det också våra inköpsvanor snabbare än förväntat. På Dalarna Science Park tycker vi det är spännande att titta på aspekten e-handel och hållbarhet, hur dessa är förenliga och om lönsamhet också kan genereras när fler paket ska levereras hem till dörren, säger Angelica Ekholm, VD Dalarna Science Park.

Dalarna Science Park genomför tre innovationspaneler årligen. Syftet med innovationspanelen är att regelbundet ta pulsen på entreprenörskapet i Dalarna samt säkra en löpande dialog med verksamma i regionen. Dalarna Science Park genomför också regelbundet Dalarna Talks, ett hybridseminarium, fysiskt och digitalt, som belyser det regionala näringslivets utmaningar och möjligheter. Som hela Dalarnas innovationsarena är det Dalarna Science Parks uppgift att säkerställa att verksamheten stödjer det regionala tillväxtbehovet genom att knyta samman näringsliv, offentlig sektor och akademi i starka och välfungerande innovationsmiljöer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>