Hilti lanserar: Nuron, den helt nya uppkopplade 22V- batteriplattformen
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Hilti Group nya lansering: Nuron, en kraftfullare 22 V batteriplattform

Hilti Group nya lansering: Nuron, en kraftfullare 22 V batteriplattform

Publicerat av: Redaktionen

Hilti Group, världsledande på att utveckla och tillverka verktyg, teknik, mjukvara och tjänster för byggbranschen, lanserar en ny innovation som ger byggindustrin en helt uppkopplad verktygsparkupplevelse: Nuron, en kraftfullare 22 V batteriplattform.

Nuron lanseras tillsammans med inte mindre än 70 verktyg och är den största lanseringen i Hiltis historia.

Verktygens användningsområde sträcker sig bland annat från bygg, el, vvs och industri till stål- och metallbearbetning.

 Efter en framgångsrik lansering i USA och Tyskland, lanseras nu Nuron på den svenska och nordeuropeiska marknaden. Nuron är inte bara nya verktyg och batterier utan också framtiden för Hiltis sladdlösa erbjudande. Nuron möjliggör för byggarbetsplatser att göra sig av med sladdar och bränsle till såväl lättare verktyg som borrmaskiner men även för tyngre verktyg som bilningsmaskiner, stora kombihammare och motorkap.

Lanseringen innefattar ett helt nytt ekosystem av 70 sladdlösa verktyg som har omarbetats i sin design och kapacitet för att användas på den nya 22 V batteriplattformen. Hilti är därmed på väg att förändra användarupplevelsen av verktyg i byggbranschen för alltid.

”Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda den nya plattformen till våra kunder i Sverige. Tack vare vår affärsmodell som är direktförsäljande ute hos kunden, i deras vardag, har vi en god förståelse vilken typ av innovationer våra kunder behöver. Nuron kommer att göra en enorm skillnad för deras verksamheter på flera olika sätt. Vi är stolta över att leverera en heltäckande lösning för att öka produktiviteten, erbjuda datadrivna tjänster och förbättra hälsa och säkerheten för de som utför arbetet samtidigt som vi tar ett enormt kliv inom cirkuläritet och hållbarhet”, säger Maria Hägg, Marketing Director Hilti Sverige.

Att utveckla Nuron har tagit flera år av forskning och utveckling som bygger på en djup och nära förståelse för branschen. En av de viktigaste aspekterna av i framtagandet av den nya plattformen var att framtidsäkra branschens behov såväl inom batteriteknologi som att hjälpa branschens digitaliserings- och produktivitets resa.

Det Nuron erbjuder kan beskrivas genom fyra centrala värdeerbjudanden. Det första är, möjligheterna med en samlad plattform. Alla verktyg drivs av samma energikälla, 22V-batteriet. Batterierna kan skiftas och nyttjas mellan samtliga verktyg på Nuron-plattformen. En plattform minskar behovet av antalet batterier och även typen av batterier, laddare och strömsladdar som hör till vanligheterna på byggarbetsplatser. Hantering och användandet av verktygen blir mycket enklare och mer harmoniserad med Nuron.

Utöver den breda plattformen så har Hilti utvecklat en ny batteriteknologi som ger mer kraft än till och med sladd- eller bensindrivna verktyg, vilket gör att verktyg som en gång var begränsade till sladd, bensin, gas eller högre spänning nu blir sladdlösa och kan samlas i en enhetlig verktygspark.

”Det tredje och fjärde området är hälsa, säkerhet och cirkuläret samt datadrivna tjänster som länkar alla Hilti-verktyg till molnet. De nya verktygen är utvecklade för att förbättra hälso- och säkerhetsaspekterna för användaren, men även för att minska klimatavtrycket.

Ur ett praktiskt perspektiv har verktygen designats om för att minska vibrationer, förbättrad ergonomin och öka robustheten. Hiltis dammreduceringssystem (DRS) och aktiva vridmomentskontroll (ATC) finns nu på Nuron- plattformen för alla relevanta verktygstyper. Aktiv vibrationsreducering (AVR), en annan viktig hälsoskydds- och komfortfunktion som har utökats till många fler verktyg i Nuron-portföljen. Utöver det har vi utvecklat nya säkerhetsfunktioner så som Senstech och 3D ATC, för att ta säkerheten till nästa nivå.

Systemen reducerar vibrationer och buller med 20 %, minskar operatörens exponering för damm och partiklar på byggarbetsplatsen samt minskar risken för skador om en operatör skulle tappa kontrollen över maskinen.

”Vi vill förse våra kunder med de bästa lösningarna och verktygen på marknaden. Så att de kan fortsätta med det de är bäst på, bygga vår och samhällets framtida infrastruktur och göra det på ett säkert och effektivt sätt”, säger Maria Hägg, Marketing Director Hilti Sverige.”

Nuron är en viktig pusselbit i Hiltis övergripande hållbarhetsmål. Vi strävar efter att vara branschledande inom cirkuläritet och vill verka för minimal användning av nya råvaror.

I genomsnitt krävs 20 % färre batterier med Nuron-plattformen och Nuron-verktyg är i genomsnitt tillverkade av 23 % återvunnet material och 65 % av komponenterna kan återvinnas när de är uttjänta. Alla Nuron-verktyg kan genom vår patenterade batteri-teknikologi med automatiska dataöverföringar ansluta till ”molnet” vilket öppnar upp för nya datadrivna tjänster.

Hilti lanserar: Nuron, den helt nya uppkopplade 22V- batteriplattformen

Information som samlas in är bland annat verktygsanvändning, laddningsplats och batterihälsa. Detta gör att våra kunder kan använda ON!Track för att förbättra verktygsparkens prestanda, produktivitet och veta var alla verktyg är, så att inget försvinner eller tappas bort. Dessutom säkerställer vi att användaren arbetar med batterier som alltid presterar optimalt. All information bidrar till att öka transparensen och optimera verktygsparken så att ditt företag blir mer lönsamt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>