Human IT i strategiskt samarbete med Carbon Capture Company
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Human IT samarbetar med Carbon Capture Company

Human IT samarbetar med Carbon Capture Company

Publicerat av: Redaktionen

Human IT inledde innan årsskiftet ett samarbete med greentech-bolaget Carbon Capture Company.

Carbon Capture Company, förkortat CCC, säljer lokal klimatkompensation till företag som vill kompensera verksamhetens utsläpp och på så sätt bidra till att öka koldioxidinbindningen och utvecklingen av ett fossilfritt Sverige.

Initialt genomförde Human IT en workshopserie som resulterade i en levererad förstudie.
Förstudien fokuserade på vikten av ett kvalitativt systemstöd för att både garantera 100% kontroll över utfärdade och sålda certifikat samtidigt som möjligheten till skalbarhet skulle finnas med.

Efter förstudien inleddes ett arbete för att ta fram en kravspecifikation som i detalj beskrev funktionaliteten för att kunna bygga ett sådant affärsstöd till CCC.
Under våren har Human IT utvecklat ett modernt verksamhetssystem för att stödja CCC på sin framtida resa.
Systemet är byggt med den modernaste tekniken som lagt grund för struktur, kontroll och uppföljning.

Human IT i strategiskt samarbete med Carbon Capture CompanyHuman IT samarbetet har varit direkt nödvändigt – det gäller inte bara Human IT´s tekniska kompetens utan även andra frågor som är centrala för att driva utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle”, säger Christoffer Bonde, VD på Carbon Capture Company.

”Human IT såg det som en självklarhet att bidra till att öka koldioxidinbindningen, samtidigt som vi ser över hur vi kan minska verksamhets koldioxidutsläpp.
Det är självklart, främst för klimatarbetet, men även för att främja det partnerskap som vuxit sig starkt under sista året. Det har bidragit till att vi satt hårdare interna målsättningar för att snabbare nå netto noll utsläpp”, CEO Human It Stockholm.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>