Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?
Hem MILJÖ Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?

Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?

Publicerat av: Redaktionen

Är koldioxidneutral tillverkning av stål möjligt?

Hur ser stålets resa mot en koldioxidfri framtid ut? Och vad betyder den resan för stora – och inte fullt så stora – brukare av stålprodukter?

Tata Steels kommande webinar fortsätter företagets serie som fått namnet ‘Let’s talk about the future’. I detta online-evenemang kommer Tata att utforska några av de allvarliga hållbarhetsutmaningar stålindustrin står inför och hur Tata Steel i Europa ser på dessa utmaningar.

En av deltagarna i detta webinar är Anne-Claire Howard, VD för ResponsibleSteel vars uppdrag det är att maximera stålets bidrag till ett hållbart samhälle. Hon kommer bland annat att berätta mer om stålindustrins första globala certifieringsinitiativ och multi-stakeholder-standarder.

Webinariet tittar samtidigt närmare på ansvarsfull upphandling och transparens i leveranskedjan och ställer frågan hur vi kan tillse att miljö- och mänskliga rättigheter skyddas. Även den cirkulära ekonomin finns med på dagordningen och man kommer att diskutera undersöka LCA (Life Cycle Analysis) och hur Tata Steels expertis inom LCA-modellering kan främja resurseffektivitet för kunder.

Värd för evenemanget är Huib Simon, Head of Marketing, Engineering hos Tata Steel i Europa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>