ICC:s prioriteringar under COP27
Hem MILJÖ ICC:s prioriteringar under COP27 i Sharm el-Sheikh

ICC:s prioriteringar under COP27 i Sharm el-Sheikh

Publicerat av: Redaktionen

Igår öppnades den formella agendan för FN:s klimatkonferens COP27 i Sharm el-Sheikh inledd.

Konferensen utgör en chans att accelerera arbetet för att minska de globala utsläppen och begränsa klimatförändringarna.

Flera viktiga framsteg gjordes i samband med förra årets konferens, men mer behöver ske.

Årets konferens sker i skuggan av ökade geopolitiska spänningar och en global energi- och livsmedelskris. Samtidigt är det viktigare än någonsin att gå från klimatåtaganden på papperet till konkreta klimatåtgärder i verkligheten för att det fortfarande ska vara möjligt att nå Parisavtalets mål.

Flera av ICC Sveriges medlemsföretag kommer att vara på plats i Egypten för att dela med sig av exempel på hur deras innovationer bidrar till att bekämpa klimatförändringar och minska de globala utsläppen, men också på vad de behöver i form av policyåtgärder och goda förutsättningar för att växla upp sitt klimatarbete ytterligare. Företagen vill nämligen inte bara visa upp vad de gör här och nu utan även få förutsättningar att fortsätta vara innovativa och ambitiösa. För oss på ICC är det högsta fokus.

ICC:s prioriteringar under COP27I egenskap av näringslivets officiella fokalpunkt gentemot FN:s klimatkonvention UNFCCC har vi identifierat fyra centrala prioriteringar för ett lyckat COP27. I dokumentet ICC:s prioriteringar under COP27 har vi sammanställt och förklarat dessa prioriteringar. Underlaget är utvecklat som en guide till att förstå, följa med i och påverka förhandlingarna under COP27.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>