Hem NYHETER Internationell framgång för svensk vattenflaska som lanseras på AIG Women’s Open Golf Championships för att bidra till en grönare värld

Internationell framgång för svensk vattenflaska som lanseras på AIG Women’s Open Golf Championships för att bidra till en grönare värld

Publicerat av: Redaktionen

Internationell framgång för svensk vattenflaska som lanseras på AIG Women's Open Golf Championships för att bidra till en grönare värld 3

När världens damelit i golf ger sig ut på fairway på ​Royal Troon Golf Club i Skottland för ​AIG Women’s Open Golf Championship 2020 kommer de att ha med sig unika vattenflaskor från svenska ​Bluewater.

Stockholm, den 19 augusti 2020 – När världens damelit i golf ger sig ut på fairway på Royal Troon Golf Club i Skottland den här veckan för AIG Women’s Open Golf Championship 2020 kommer de att ha med sig unika vattenflaskor från svenska Bluewater. De återanvändningsbara flaskorna främjar inte bara bättre vätskebalans, hälsa och prestationsförmåga utan bidrar även till en grönare värld och mindre plastföroreningar i världshaven.

Alla spelarna har fått en unik, personlig termosflaska i rostfritt stål från det svenska vattenföretaget Bluewater. De unika flaskorna kombinerar förmågan att hålla drycker kalla i upp till 24 timmar (eller varma i 12 timmar) med stilren design, gedigna miljömeriter och livstidsgaranti.

– R&A, som arrangerar AIG Women’s Open, förser spelarna i startfältet med en personlig Bluewater flaska med deras eget namn ingraverat för att uppmärksamma på behovet att minska användningen av engångsflaskor i plast som ofta hamnar i haven och som det tar hundratals år att bryta ner, säger Bluewaters VD och grundare Bengt Rittri, en svensk miljöentreprenör som har gjort hållbarhet till en central del av Bluewaters mission.

– Den läckagesäkra Bluewater-flaskan är tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål och har en miljövänlig halkfri ytbehandling för bra grepp. Skruvkorken har en miljövänlig silikontätning för att stoppa läckage, en sportkapsyl som gör det lätt att dricka i farten och ett coolt silikonhandtag, som gör det enkelt att bära med sig flaskan eller att fästa den på golfbagen.

Bluewaters påfyllbara flaskor gjorde debut redan i juli 2019 på den 148:e upplagan av brittiska The Open på Royal Portrush i Nordirland, där flaskorna användes med framgång av spelare, personal och funktionärer. De över 5 000 specialtillverkade Bluewater-flaskorna som R&A delade ut till åskådarna och Bluewaters vattenstationer som fanns på plats, gjorde projektet, som kallades ”The Open Water Inititative”, till en lyckad insats för att stoppa behovet av engångsflaskor i plast på evenemanget.

AIG Women’s Open 2020 spelas den 20-23 augusti på Royal Troon Golf Club i Skottland. Det blir den 44:e gången tävlingen spelas, 20:e gången som major på LPGA Tour och första gången på Royal Troon Golf Club.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>