Jula Holdings investeringsportfölj växer – nu satsar koncernen på vattenrening och cirkularitet
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Jula Holdings investeringsportfölj fortsätter att växa – nu satsar koncernen på vattenrening och cirkularitet

Jula Holdings investeringsportfölj fortsätter att växa – nu satsar koncernen på vattenrening och cirkularitet

Publicerat av: Redaktionen

Jula Holding har idag en investeringsportfölj på cirka 100 miljoner och är delägare i 11 bolag.

De senaste i raden av investeringar handlar om miljöteknik när koncernbolaget Jula Miljö & Energi har gått in som delägare i biotechbolaget Pharem och webbplattformen recycla.se.

Jula Holdings investeringsportfölj växer – nu satsar koncernen på vattenrening och cirkularitet– Vi vill bidra till utvecklingen av en mer hållbar framtid för kommande generationer och fortsätter att satsa på bolag med tydlig hållbarhetsprofil. Nu sätter vi strategin för de kommande tre åren och jag ser stora möjligheter med fortsatta investeringar inom miljöområdet. Långsiktigt hållbar lönsamhet ligger helt rätt i tiden, säger Kristin Boman, VD för Jula Miljö & Energi.

Satsar på miljöteknik

– Pharem är ett cleantech-bolag med stor kompetens inom vattenrening och bioteknik. De utvecklar enzym-baserade lösningar för vattenrening. De befinner sig i en väldigt spännande utvecklingsfas och det vill vi vara med och stötta, säger Magnus Sigurd, Affärsutvecklingschef på Jula Holding.

– Recycla.se är också en miljöinnovatör som vill utmana den sektor de verkar i att tänka nytt kring återvinning och cirkularitet, och som går i bräschen för en förändring i sin bransch. Vi ser stora möjligheter för bolaget att växa snabbt och fortsätta etablera sig i Sverige och även internationellt, fortsätter Magnus.

Vill växa hållbart

– Vi vill vidareutveckla koncernen och få den att växa på ett hållbart sätt. Vår totala investeringsportfölj ligger i dagsläget på ca 100 miljoner och vi fortsätter investera i hög fart och vill gärna att summan av vår verksamhet blir klimatpositiv. För att nå den målsättningen har vi tagit fram en strategi för de kommande tre åren som skapar förutsättningar för det samtidigt som den bidrar till att minska klimatavtrycket och nå målet om klimatneutralitet 2030, säger Magnus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>