Johan Kuylenstierna och Parul Sharma talar på Nordic Sustainability Expo
Hem EVENTMÄSSA Johan Kuylenstierna och Parul Sharma talar på Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan

Johan Kuylenstierna och Parul Sharma talar på Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan

Publicerat av: Redaktionen

Nu är ännu fler kända hållbarhetsprofiler klara som talare på Nordens största mötesplats inom hållbarhet, den 17–18 maj på Stockholmsmässan.

Intresset är rekordstort och redan nu har ett 50-tal utställare bokat sina platser och fler är på väg in.

Till scenprogrammet ansluter nu bland andra Johan Kuylenstierna, Parul Sharma, Max Elger, finansmarknads- och konsumentminister, Katarina Luhr, miljöborgarråd Stockholm stad, Louise König och Jakob Trollbäck, The New Division samt Cecilia Ekholm Sveriges ambassadör för hållbart företagande på UD.

Johan Kuylenstierna och Parul Sharma talar på Nordic Sustainability Expo

Parul Sharma och Johan Kuylenstierna

17–18 maj samlas företag, organisationer, experter, forskare och föregångare inom hållbar utveckling på Nordic Sustainability Expo. Temat för mötesplatsen är hållbart företagande och syftet med mässan är att skapa en unik mötesplats där aktörer från alla delar av samhället kan samverka, byta kunskap och erfarenheter med varandra.

En av talarna är Parul Sharma, känd människorättsjurist med fokus på hållbarhetsfrågor, som modererar flera av paneldebatterna på Expo-scenen:

– För mig utgör Nordic Sustainability Expo en viktig plattform för små och medelstora företag. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och inhämtar hållbarhetsinspiration för sitt rådande eller kommande hållbarhetsarbete. Små och medelstora företag är oerhört viktiga i det omställningsarbete som världen nu står inför.

Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet och geovetare är en av mässans huvudtalare och kommer föreläsa på temat; Är det kört för planeten? Hur klimatkris och domedag vänds till ledarskap och drivkraft för hållbar utveckling:

– Klimatfrågan har alltmer hamnat i världspolitikens mitt. Ord som kris och dystopi tenderar att dominera debatten och tar man del av den senaste forskningen är det lätt att känna en hopplöshet inför framtiden. Jag tror att dagens stora miljöutmaningar bäst kan lösas genom att utgå från en positiv utvecklingsvision, där människan och samhället står i centrum och där samverkan och det nya ledarskapet är nycklar till framgång. Därför är denna mötesplats där möjlighet till just samverkan mellan alla typer av beslutsfattare så viktig, säger Johan Kuylenstierna.

Nya talare som tillkommit i scenprogrammet

 • Max Elger Finansmarknads- och konsumentminister (S). Om hur svenskarnas konsumtion kan bli mer hållbar och bidra till att nå miljö- och klimatmål.
 • João Murilo Silva Merico på Ellen MacArthur Foundation. Så formulerar du en cirkulär omställningsplan. Cradlenets betalkonferens den 18 maj.
 • Lisen Schultz forskare i Hållbar utveckling vid Stockholm Recilience Center och Erica Treijsjournalist och medförfattare till boken Kursen – 10 steg till hållbart företagande.
 • Gabriella Sydorw hållbarhetschef Kammarkollegiet/Statens inköpscentral. Om hur statens egna verksamheter kan bli ett föredöme när de upphandlar med tanke på miljö, klimat och mänskliga rättigheter.
 • Hewan Temeshgen, generalsekreterare Fairtrade. Presenterar en ny enkät som tagit tempen på den hållbara upphandlingspolitiken inför valet 2022.
 • Åsa Sandberg, Too Good To Go, Hur ska vi tillsammans minska matsvinnet?
 • Tobias Jansson, Circulareconomy.se. Om Cirkulära affärsmodeller på Cradlenets betalkonferens 18 maj.
 • Katarina Luhr,miljöborgarråd Stockholm stad (MP). Om hur politiken kan underlätta för företagens hållbara produktutveckling. Om hur Stockholm kan komma i kapp Köpenhamn med hållbar upphandling.
 • Louise König och Jakob Trollbäck– nytillträdd VD respektive grundare The New Division, ”Hur inre utveckling är det enda sättet att nå de Globala målen och rädda världen” – presentation av ett nytt globalt ramverk. AST betalkonferens 17 maj.
 • Vojtěch Vosecky Associate of Circle Economy. Så gör du en cirkulär nulägesanalys av ditt företag. Cradlenets betalkonferens 18 maj.
 • Cecilia Ekholm, Sveriges ambassadör för hållbart företagande UD. Mänskliga rättigheter och företagande – vad gäller?

Nordic Sustainability Expo riktar sig till beslutsfattare och alla som arbetar strategiskt med hållbarhet, som är intresserade av att bidra till omställningen mot ett hållbart samhälle. Konferensen arrangeras tillsammans med Nordisk Miljömärkning Svanen, Cradlenet, CSR Sweden och A Sustainable Tomorrow. Bland utställarna finns bland annat NMC – Nätverket för hållbart Näringsliv, Too Good To Go, Ekobanken, Svensk Solenergi, Soltech, TINT, Reuse Remade, AIK Fotboll, Leksands Knäckebröd, MAQS Advokatbyrå med flera. Lista på fler utställare här.
Sedan tidigare är flertalet kända talare bokade till mässan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>