Klimat-Transport dubblerar sin sollcellsanläggning
Hem TRANSPORT Klimat-Transport dubblerar sin sollcellsanläggning i Helsingborg

Klimat-Transport dubblerar sin sollcellsanläggning i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

För Tempcon står hållbarhetsfrågorna högt upp på agendan när vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande till marknaden.

Ett av våra dotterbolag, Klimat-Transport i Helsingborg, har länge arbetat aktivt för att minska sin klimatpåverkan.

Efter en lång tids arbete blev deras terminal på Långeberga hösten 2020 en av de första i Sverige att bli CO2-positiv i scope 1 och 2.

Denna framgång följdes sedan upp med att erbjuda sina kunder CO2-neutrala transportlösningar. Intresset för dessa har varit stort.

Nu tar Klimat-Transport nästa steg i sitt hållbarhetsarbete då man i stort sett har dubblerat sin solcellsanläggning som idag får anses vara en av traktens största. Efter kompletteringen består deras anläggning av fler än 1200 paneler med en yta om cirka 2500 kvm. Dessa kommer leverera mer än 452 MWh per år vilket motsvarar årsförbrukningen för fler än hundra normalstora villor med fjärrvärme.

Klimat-Transport dubblerar sin sollcellsanläggning

Satsningen på solcellsanläggningar, alternativa drivmedel och deltagande i olika forskningsprojekt är viktiga delar i Tempcons arbete för en hållbarare transportbransch där vi redan idag behöver hitta lösningarna för framtiden.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>