Malin Eklund vinner 7-Eleven Internationals stora hållbarhetspris 2022
Hem MILJÖ Malin Eklund vinner 7-Eleven Internationals stora årliga hållbarhetspris 2022

Malin Eklund vinner 7-Eleven Internationals stora årliga hållbarhetspris 2022

Publicerat av: Redaktionen

Reitan Convenience hållbarhetsdirektör Malin Eklund har idag utsetts till vinnare av ESG Leadership Award 2022 – 7-Eleven Internationals årliga globala hållbarhetsutmärkelse.

Det prestigefyllda priset ges till den som har agerat oberoende och proaktivt för att driva sitt hållbarhetsarbete framåt mot globala standarder snabbare än regulatoriska mandat kräver.

Priset delades ut på 2022 7-Eleven International Leadership Summit den 20–21 oktober.

Malin Eklund vinner 7-Eleven Internationals stora hållbarhetspris 2022

Malin Eklund

– Vi är tacksamma för priset och glada att det hårda arbete vi lagt ned inom hållbarhet uppmärksammas globalt. Hela vår bransch behöver förbereda sig på att hantera denna nya, oförutsägbara och föränderliga värld, där hållbarhet intar en helt ny roll, säger Mariette Kristenson, vd för Reitan Convenience.

7-Eleven International Leadership Summit syftar till att föra fram innovativa tankar och idéer, dela erfarenheter och goda relationer inom 7-Eleven-familjen globalt. De bästa aktörernas prestationer uppmärksammas med pris.

– För tre år sedan låg vi efter inom hållbarhetsarbetet och valet stod mellan att sluta tala om hållbarhet helt, eller göra något substantiellt på det här området. Det var då vi såg oss själva i spegeln och insåg att vi måste agera nu och på riktigt, säger Malin Eklund, hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience.

I sin omfattande satsning på hållbarhet driver Reitan Convenience i Sverige bland annat PBX, ett living lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience. Här testas produkter och koncept löpande för att sedan, om de är hållbara nog, rullas ut i övriga 400 butiker inom Reitan Convenience i Sverige. Med PBX hjälp är målet att alla butiker inom Reitan Convenience i Sverige ska ha ett fullt hållbart sortiment 2030.

– Vi är glada att kunna tilldela Malin Eklund och teamet på Reitan Convenience i Sverige utmärkelsen ESG Leadership Award från 7-Eleven International. Malin och hennes team har visat prov på en ambitiös hållbarhetsstrategi för butikerna och för hela sin leverantörskedja med exceptionellt ledarskap och proaktiva åtgärder, säger Nicole Flewell, direktör för ESG Strategy & Communications för 7-Eleven International.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>