Norwegian erbjuder klimatkompensation och blir första flygbolaget att underteckna FN:s initiativ för klimatåtgärder
Hem TRANSPORT Norwegian erbjuder klimatkompensation och blir första flygbolaget att underteckna FN:s initiativ för klimatåtgärder

Norwegian erbjuder klimatkompensation och blir första flygbolaget att underteckna FN:s initiativ för klimatåtgärder

Publicerat av: Redaktionen

Norwegian har ingått ett samarbete med klimatföretaget CHOOOSE för att göra det enkelt för kunder att kompensera för sina koldioxidavtryck när de bokar biljett med flygbolaget.

Initiativet välkomnas av FN:s klimatsekretariat United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).

Från och med i dag har Norwegian glädjen att kunna erbjuda sina kunder klimatkompensation som en enkel och integrerad del av beställningsprocessen.

Norwegian erbjuder klimatkompensation och blir första flygbolaget att underteckna FN:s initiativ för klimatåtgärder

–Norwegian har utsetts till ett av världens mest miljöanpassade flygbolag och vi jobbar kontinuerligt med att fortsätta minska utsläppen med nya åtgärder. Genom att erbjuda CO2-kompensation sätter vi ett pris på passagerarnas faktiska koldioxidutsläpp, vilket gör det enkelt för kunderna att bidra till en mer hållbar luftfart, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef på Norwegian.

–Även om tekniken inom luftfarten fortsätter att utvecklas och Norwegian fortsätter att minska sin miljöpåverkan så går det inte att flyga helt utsläppsfritt idag. Vi vet att många kunder vill kompensera för sina utsläpp, fortsätter han.

Välkomnas av FN:s klimatsekretariat
Norwegian är det första flygbolaget som har undertecknat FN:s program för klimatåtgärder och som förbinder sig att bli klimatneutralt innan 2050.

–Att sätta ett pris på koldioxid på det här sättet bidrar till att driva på mer action och ambitioner på alla nivåer i samhället, inklusive näringslivet. Vi välkomnar Norwegians åtgärder för att hjälpa kunderna att kunna kompensera för sina utsläpp när de reser. Att människor träffas är grundläggande för global förståelse, för ekonomin, för välbefinnandet och för planeten. Vi önskar Norwegian välkommen till vårt initiativ «Climate Neutral Now», säger Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action på UNFCCC.

Stödjer CO2-reducerande energiprojekt
Funktionen för klimatkompensation har utvecklats för att vara så informativ, enkel och transparent som möjligt. När kunden har valt en flygresa visas CO2-utsläppen på den aktuella flygrutten jämfört med branschgenomsnittet.

Beräkningen av koldioxidutsläpp baseras på den officiella metoden från FN:s International Civil Aviation Organisation (ICAO), the International Council of Clean Transportation (ICCT) och Norwegians egna, faktiska utsläpp.

Kunderna erbjuds en enkel valmöjlighet i beställningsprocessen att klimatkompensera för sina koldioxidutsläpp när de flyger med Norwegian. De som väljer att klimatkompensera kan vara säkra på att bidraget går till att finansiera godkända projekt som minskar CO2-utsläppen globalt. Projekten är godkända av FN och Gold Standard som sätter standarden för klimat- och utvecklingsåtgärder för att kvantifiera, certifiera och maximera effekterna av dem. Gold Standard inkluderar även bidrag till andra hållbara utvecklingsmål inom FN.

–Förutom den positiva klimateffekten genererar alla projekt inom Gold Standard även fördelar lokalt som till exempel nya jobb, ren energi och bättre luft. Om Norwegians passagerare brinner för klimaträttvisa kan de lita på att deras bidrag mer än väl kompenserar för utsläppen, säger Sarah Leugers, kommunikationsdirektör på Gold Standard.

Sömlös funktion
Norwegian har ingått ett samarbete med CHOOOSE som är ett klimatfokuserat teknikföretag med kontor i Oslo. CHOOOSE har utvecklat en funktion som integreras i beställningsprocessen vilket gör det enkelt för kunderna att stödja de bästa CO2-reducerande projekten i världen. Förutom Norwegian har CHOOOSE ett stort antal kunder i över 70 länder.

–CHOOOSE samarbetar med de som utmanar status quo, som fokuserar på att minska utsläppen och som tar ansvar för elefanten i rummet, nämligen att det är omöjligt att undvika koldioxidavtryck med dagens teknik, säger Andreas Slettvoll, VD på CHOOOSE.

–CHOOOSE har kommit väldigt långt på kort tid och tillsammans erbjuder vi den bästa lösningen för våra kunder. CHOOOSE verkar i en bransch i snabb utveckling och representerar ett nytt, uppfriskande tillvägagångssätt för klimatåtgärder, fortsätter Karlsen.

Norwegian har utsett still världens mest bränsleeffektiva flygbolag på transatlantiska linjer 2015 och 2018 av erkända International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian har minskat utsläppen med 30 procent per passagerarkilometer sedan 2008 tack vare nya, bränsleeffektiva flygplan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>