Let’s Leave a Better Foodprint tillsammans med LG
Hem MILJÖ Let’s Leave a Better Foodprint tillsammans med LG

Let’s Leave a Better Foodprint tillsammans med LG

Publicerat av: Redaktionen

LG vill inspirera till ett minskat matsvinn och genom det bidra till en positiv skillnad för klimatet.

Genom att sprida kunskap om råvarors hållbarhet och den mest effektiva kylskåpsförvaringen får konsumenten rätt verktyg att bättre ta tillvara på maten och på så sätt ge den längre hållbarhet, vilket i sin tur leder till att mindre mängder mat slängs.

LG:s kampanj Let’s Leave a Better Foodprint är ett engagemang som syftar till att sprida kunskap och inspiration om matförvaring och hållbarhet. LG kommer bland annat att arbeta tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Zeina Mourtada.

− Vi kastar allt för mycket mat som belastar miljön och det måste vi ändra på, därför är jag jätteglad över att vara en del av denna kampanj. Det är verkligen en fråga som jag brinner för och jag tror att vi tillsammans kan minska matsvinnet, säger Zeina.

Zeina kommer att ge sina bästa tips och recept på hur man som enskild individ kan minska sitt matsvinn. Tipsen kommer bland annat att fokusera på förvaring och bästa användandet av LG:s kombinerade kyl och frys som är utrustad med ett flertal smarta funktioner för att förvara olika typer av matvaror.

  • DoorCooling, en funktion som håller temperaturen i kylskåpet stadig och kyler ner hela 32 procent snabbare än konventionella system. Den skyddar dessutom mot att luftflödet minskar på grund av den temperaturminskning som sker när kyldörren öppnas.
  • FreshConverter. Visste du att olika typer av livsmedel behöver olika temperaturer för att hålla sig färska? FreshConverter är en låda som ger dig möjligheten att välja en specifik temperatur för att förvara antingen kött, fisk eller grönsaker.
  • FreshBalancer är nyckeln till att frukt och grönsaker förblir färska i kylskåpet. Denna innovativa låda är utrustat med ett enkelt reglage för att bibehålla en optimal luftfuktighet.
  • Moist Balance Crisper är enlåda som är utformad för att bibehålla den naturliga fuktigheten i frukt och grönsaker, något som håller dem fräscha och krispiga längre. Genom en speciell struktur på lockets insida förhindras fukt från att rinna ner i lådan och då undviks de vanliga problemen med kondensvatten.

En annan fördel med kylskåpen är att de har bland den bästa kapaciteten på marknaden – det högsta skåpet rymmer hela 384 liter. Utöver det är många modeller energiklassade A+++ vilket gör dem energisnåla, och snälla mot både miljö och plånbok.

Några få tips på hur du kan hålla maten fräsch längre!

  • Frukt och grönsaker bör tvättas innan de läggs in i kylskåpet. Om de inte tvättas kan det finnas kvar bakterier eller mikroorganismer på dem. Otvättade frukter och grönsaker bör därmed förvaras separat.
  • Kylskåpsdörren är den varmaste delen av ett kylskåp och de bör därför användas till mat med lägst risk att bli dålig. Exempel på dessa är majonnäs, ketchup, senap, vattenflaskor, läsk och juice. LG:s smarta DoorCooling avhjälper dock detta problem.
  • Att ställa en låda fylld med bakpulver i ett kylskåpets hörn kan göra under. Bakpulvret absorberar nämligen lukter och får bort dem efter ett tag, för bäst effekt måste lådan bytas ut var tredje månad.

Fler smarta tips hittar du här!

Let’s Leave a Better Foodprint tillsammans med LG

Pris och tillgänglighet

Produkten finns hos ett antal utvalda återförsäljare.

Rekommenderade cirka-priser är mellan 8 495-13 995 SEK

Bilder

Högupplösta bilder på produkterna finns att ladda ner via följande länkar. Produktserien omfattar bland annat GBB92STAXPGBB92MCAXPGBB72PZDZNGBB72SWDZN.

Lifestyle bilder – https://we.tl/t-oO0CffFjob

Video från event med Zeina – https://we.tl/t-jkKmvcDHB5

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>