LG Electronics Inc. får högsta hållbarhetsbetyg av EcoVadis
Hem ELEKTRONIK LG Electronics Inc. får högsta hållbarhetsbetyg av EcoVadis

LG Electronics Inc. får högsta hållbarhetsbetyg av EcoVadis

Publicerat av: Redaktionen
LG Electronics Inc. får högsta hållbarhetsbetyg av EcoVadis

Det oberoende analysföretaget EcoVadis utvärderar årligen hållbarhetsarbetet hos företag och organisationer verksamma inom en mängd olika branscher. I EcoVadis senaste utvärdering av LG Electronics Inc. får företaget utmärkelsen ”Platina” och en placering i det absoluta toppskiktet.

Världsledande metod för utvärdering av hållbarhet

EcoVadis är ett oberoende analysföretag som varje år utvärderar företags och organisationers nivå av hållbarhet inom fyra områden: miljö, arbetsmiljö och mänskliga rättigheter, etik och hållbara inköp. Totalt har cirka 75 000 företag och organisationer i över 160 länder utvärderats av EcoVadis. Genom poängsättning utifrån 21 kriterier tilldelas organisationer utmärkelserna ”Brons” (45 till 53 poäng), ”Silver” (54 till 65 poäng), ”Guld” (66 till 72 poäng) och ”Platina” (73 till 100 poäng).

EcoVadis metod bygger på internationella hållbarhetsstandarder (Global Reporting Initiative, FN:s Global Impact samt ISO 26000) där utvärderingarna av företag och organisationer övervakas av en tredjepartskommitté bestående av experter inom hållbarhet.

LG Electronics Inc. i absoluta toppskiktet

I den senaste utvärderingen, från december 2020, får LG Electronics Inc. 73 av 100 möjliga poäng och tilldelas utmärkelsen ”Platina”. Detta placerar företaget i det absoluta toppskiktet i EcoVadis hållbarhetsmätningar. Endast en procent av alla företag som utvärderas uppnår den högsta nivån, och för LG innebär det ett lyft från ”Guld”-status, i 2019.

LG Electronics toppbetyg på hållbarhetsområdet är ett resultat av företagets arbete för att bidra till hållbar tillväxt. Här ryms en rad åtaganden och mål tillsammans med ”GREEN PRODUCT”-strategin, som går ut på att utveckla produkter med reducerad miljöpåverkan genom hela produktlivscykeln. Företagets strategi omfattar bland annat att utveckla produkter med låg ljudnivå och minimalt med vibrationer, samt med reducerad vatten- och energikonsumtion.

Läs mer om LG Electronics hållbarhetsarbete på www.lg.com/global/sustainability

För ytterligare information om EcoVadis, besök www.ecovadis.com

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>