Lyckad premiärvisning av MVS energilagringssystem under eCarExpo på Svenska Mässan
Hem EVENTMÄSSA Lyckad premiärvisning av MVS energilagringssystem under eCarExpo på Svenska Mässan

Lyckad premiärvisning av MVS energilagringssystem under eCarExpo på Svenska Mässan

Publicerat av: Redaktionen

Under eCarExpo på Svenska Mässan premiärvisade MVS sitt energilagringssystem byggt av lithiumbatterier med en kapacitet på 500 kWh.

Intresset var långt över förväntan och nu ser MVS fram emot att etablera systemet på svenska marknaden.

När fordonssektorn ökar takten på produktionen av elfordon och måste också laddinfrastrukturen byggas ut i ett högt tempo. Det ökar i sin tur belastningen på elnätet. Samtidigt har de senaste veckorna har präglats av rekordhöga elpriser och strömavbrott. Att hitta lösningar på problemen är därför högaktuellt och både behov och intresse för energilagring är extra stort.
Lyckad premiärvisning av MVS energilagringssystem på eCarExpoFör att kunna möta kraven på el som drivmedel på ett säkert och hållbart sätt krävs en säker källa till energi som fungerar oberoende av det allmänna elnätet. Där har energilagringssystem byggt av lithiumbatterier potential att spela en mycket viktig roll för att ge användaren kontroll över elförbrukningen utan att riskera höga elkostnader, straffavgifter eller avbrott i produktion. MVS energilagringssystem kan anpassas från 100kWh till 2,5MWh.

-Det stora intresset visar att lanseringen av energilagring är helt rätt i tiden. Nu ser vi fram emot att etablera systemet på svenska marknaden, säger Robert Andresen, VD på MVS.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>