9254685a551a68a9 org
Hem ENERGI Rejlers medverkar när Varberg Energi satsar på energilagring

Rejlers medverkar när Varberg Energi satsar på energilagring

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers expertis bidrar med teknisk kompetens och projektledning när Varberg Energi planerar att installera ett större batterilager för att jämna ut toppar och lagra elöverskottet.

Varberg Energi erbjuder sina kunder en helt och hållet förnybar energiproduktion med fokus på el från vind, vatten och sol.

Varberg Energi har länge varit en pionjär inom förnybara alternativ, i början på 90-talet öppnade bolaget Sveriges första vindkraftpark och 2016 etablerade de en av Sveriges största solenergiparker – ”Solsidan”. När andelen förnybar energi växer ställs allt högre krav på energisystemet med olika typer av lagring och flexibilitetstjänster, vilket spelar en viktig roll i samband med integreringen av förnybar energi i elnätet.

För att jämna ut dygnsvariationer planerar Varberg Energi nu att installera en pilotanläggning under 2021, där huvudsyftet är batterilager för flexibilitetstjänster, för att i nästa steg kunna ansluta till ett större batterilager om 10 MW/20 MWh mot 12 kV distributionsnät. Rejlers tillför expertis i framtagandet av den tekniska kravspecifikationen i pilotanläggningen och kommer även att stötta i upphandlingen samt i projektledningen av det större batterilagret, som beräknas vara installerat och klart 2023.

9254685a551a68a9 org– Vi värdesätter Rejlers kunskap inom området. Energilagring är ett viktigt led i att framtidssäkra vår verksamhet och med nya tekniska lösningar kan vi skapa en ännu mer hållbar och effektiv elproduktion, säger Hans Ljungström, Affärsområdeschef Elnät och Per-Ola Karlsson, Planeringsingenjör Elnät på Varberg Energi.

– Vi är stolta över att samarbeta med Varberg Energi och detta projekt är ett mycket bra exempel på hur vi hjälper våra kunder i energiomställningen och att hitta hållbara lösningar, säger Sara Kimell, divisionschef på Energy.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>