Martin & Servera investerar i hållbar fordonsflotta
Hem TRANSPORT Martin & Servera investerar i hållbar fordonsflotta

Martin & Servera investerar i hållbar fordonsflotta

Publicerat av: Redaktionen

Distribution med lastbil är en del av Martin & Serveras verksamhet.

500 bilar kör dagligen ut varor till Martin & Serveras kunder.

Arbetet för att minska verksamhetens miljöpåverkan får alltså stor effekt i Sveriges kommuner. Som ett steg på vägen mot mer hållbara leveranser, investerar Martin & Servera Logistik nu i fler biogasbilar i snabb takt.

-”Vid 2019 års början fanns några få biogasbilar i verksamheten. Innan året är över har antalet ökat till ett tjugotal”, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik.

Som en del av det långsiktiga hållbarhetsarbetet arbetar Martin & Servera dagligen med att effektivisera användningen av energi och resurser. Det kan handla om att öka fyllnadsgraden i bilarna, så att alla bilar som lämnar företagets lastkajer är helt fullastade. En annan viktig åtgärd är ruttplaneringen – företagets transportplanerare har alltid målsättningen ”så få körda kilometer som möjligt” framför ögonen.

– ”Vi lägger också en del tid och pengar på att utvärdera och testa ny teknik som kan ge oss en mer hållbar fordonsflot

Martin & Servera investerar i hållbar fordonsflotta

Chaufför Simon Sjöberg och transportledare Marcus Stockberg vid den senast levererade biogasbilen som kör ut varor från Martin & Servera i Norrköping.

ta”, säger Håkan Ekmyr. ”Biogasbilarna har vi testat i verksamheten och i och med att antalet tankställen för biogas byggs ut över landet, kan vi nu börja använda de här bilarna fullt ut i verksamheten.” 

Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet, på uppdrag av Regeringen, har inneburit att Martin & Servera kunnat snabba på investeringarna i biogasbilar. Inför 2020 planeras investeringar i ytterligare bilar, så att när 2020 går mot sitt slut drivs 40-50 bilar i Martin & Serveras fordonsflotta på biogas.

– ”Det här handlar om att nå våra långsiktiga mål på hållbarhetsområdet, vi vill ta vårt ansvar för att styra mot ett mindre fossilberoende i samhället”, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>