Hem NYHETER MAX visar vägen till ett mer hållbart samhälle en av fem vinnare i Quality Innovation Award 2020

MAX visar vägen till ett mer hållbart samhälle en av fem vinnare i Quality Innovation Award 2020

Publicerat av: Redaktionen

MAX visar vägen till ett mer hållbart samhälle en av fem vinnare i Quality Innovation Award 2020 3

MAX har vunnit det internationella innovationspriset Quality Innovation. Målet med utmärkelsen är att premiera innovationer och inspirera innovatörer att tro på sina idéer och MAX prisas för arbetet med Delifresh Plant Beef. Här följer ett utdrag av pressmeddelandet om utmärkelsen från organisationen bakom priset, SIQ.

Quality Innovation Award delas ut i ett 20-tal länder och ger innovationer uppmärksamhet samt möjlighet att jämföra sig över land- och branschgränser. För att vinna ska innovationerna bidra till att sprida kunskap, vara goda föredömen och inspirera andra innovatörer. Efter många års utvecklande och experimenterande har MAX Burgers utvecklat Delifresh Plant Beef – en växtbaserad burgare. Lång och målmedveten produktutveckling, med hållbar utveckling i fokus har lett till att försäljningen av klimatsnåla burgare de senaste fyra åren ökat med 1100%.

– Vi är oerhört stolta över de vinnande svenska innovationerna i år, kommenterar Mats Deleryd, verkställande direktör för SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling, som står bakom innovationsutmärkelsen i Sverige. Liksom tidigare år är hållbarhet ett centralt tema för innovationerna vilket ger stor framtidstro. I år har dessutom flera av innovationerna större fokus på social hållbarhet än tidigare.

Om MAX Burgers vinst

Innovation: Delifresh plantbeef
Kategori: Dare to share
Domarkommitténs motivering: Efter många års utvecklande och experimenterande har MAX Burgers utvecklat Delifresh Plant Beef – en växtbaserad burgare. Resultatet är en produkt som både ser ut, smakar och känns som en köttprodukt, men med en betydligt mindre klimatpåverkan. Produkten ämnar bidra till att nå MAX mål om att gästens snittmåltid inte ska släppa ut mer än 0,5kg CO2e till 2050. Givet en lång och målmedveten produktutveckling, med hållbar utveckling i fokus, har MAX ökat försäljningen av klimatsnåla burgare med 1100% de senaste fyra åren. Utvecklingen har inte varit utan motgångar och mot bakgrund av det vinner MAX Burgers Quality Innovation Award 2020 i kategorin ”Dare to share”, för att inspirera andra att hålla i och hålla ut i sitt innovationsarbete.

Information om Quality Innovation Award

Quality Innovation Award är en utmärkelse som årligen delas ut till verksamheter eller enskilda individer som presenterat innovationer med en tydlig koppling till medveten systematik i sitt arbete och med en utgångspunkt i ett klart identifierat kundbehov. Av avgörande vikt för att få utmärkelsen är nyhetsgrad, användbarhet, lärande, kundorientering och verkningsgrad.

Vinnare av Quality Innovation Award 2020 i Sverige:

  • Svevia
  • Solar Bora i Linköping
  • Enbacksskolan i Tensta
  • Mellersta Förstadsskolan i Malmö
  • Max Burgers

Utmärkelsen är ett samarrangemang mellan kvalitetsinstituten i flera länder. Vinnova är SIQs partner i Sverige.

Den svenska utmärkelseceremonin äger rum den 1 februari i Stockholm. Den internationella ceremonin hålls i Belgrad, Serbien, i februari 2020, i närvaro av vinnarna från respektive deltagande land.

Domarkommittén består av:

  • Lena Gustafsson – VD och grundare av Styrelsebalans
  • Jacob Hallencreutz – VD vid EPSI Rating Group samt ordförande Svenskt Kvalitetsindex
  • Sofia Ritzén – Professor och Prodekanus vid KTH
  • Mikael Rönnholm – Head of Innovation Strategy vid CEVT

Domarkommittén stöttades i sitt arbete av Mikael Lindström och Mats Deleryd vid SIQ.

Mer information om utmärkelsen finns på:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>