Möjlighet att investera i svensk miljöteknik för snabb reducering av koldioxidutsläpp
Hem MILJÖ Möjlighet att investera i svensk miljöteknik för snabb reducering av koldioxidutsläpp

Möjlighet att investera i svensk miljöteknik för snabb reducering av koldioxidutsläpp

Publicerat av: Redaktionen

Möjlighet att investera i svensk miljöteknik för snabb reducering av koldioxidutsläpp

Möjlighet att investera i svensk miljöteknik för snabb reducering av koldioxidutsläppTriboron International har sitt ursprung i drygt tio års forskning vilket har lett till en bränsleteknologi för alla typer av förbränningsmotorer. Teknologin är skapad för att industriellt kunna integreras i bränslen, oljor och fetter i ett brett spektrum av fordon och maskiner, men kan även nyttjas separat genom att tillsättas direkt i bränslet av brukaren. Triborons teknik ger 3-5 % lägre bränsleförbrukning, i vissa fall mer, vilket resulterar i lägre bränslekostnader och lägre koldioxidutsläpp. Bara i Sverige skulle det resultera i en positiv miljöeffekt motsvarande upp till 300 000 färre fordon i trafik.

Triboron har idag redan ett tioårigt försäljningsavtal på plats med Future Fuels, vilket har en beräknad försäljningspotential om 40–50 MSEK per år vid full implementering. Triboron har dessutom tecknat ett tioårigt distributionsavtal med Future2Green angående rättigheterna att marknadsföra och sälja Triborons produkt för tvåtaktsmotorer, som både sparar bränsle och minskar utsläppen av koldioxid. Avtalet har ett beräknat värde på 50–100 MSEK för avtalsperioden om volymmålen nås. Utöver nämnda avtal har även Triboron en befintlig kundbas som kontinuerligt växer, där avtal finns med bl.a. Carrier, Fuel Link, Uppsala kommun, Sverigetaxi m.fl.

Ledning och styrelse äger tillsammans 45 % av aktierna, före pågående nyemission. Bland övriga aktieägare återfinns erkänt duktiga investerare bl.a. Göran Persson via Pegroco, GW Persson, Carl-Henric Svanberg, ordförande BP och Volvo Group, och Hans Stråberg, ordförande Atlas Copco och SKF samt ledamot i Investor och Mellby Gård AB.

Triborons VD Pär Krossling ger i en intervju med Analyst Group tre anledningar att investera:

1. Triboron är ett svenskt miljöteknikföretag som möjliggör stora besparingar och miljövinster på världens största marknad – fossila och icke-fossila bränslen. Produktegenskaperna är bevisade i vetenskapliga studier och det finns tidiga kontrakt med både transport- och bränsleföretag internationellt.
2. Triboron är en volymprodukt med hög skalbarhet i tillverkningen och adresserar både transportföretag och bränsleproducenter.
3. Bolaget har redan befintligt kassaflöde från integrerade lösningar (standardkomponent i bränslet) medan licensiering av teknologin till större bränsleproducenter möjliggör framtida tillväxt till höga marginaler och begränsad risk.

Analyst Group skriver följande i en uppdragsanalys ”Baserat på en kombination av redan befintliga avtal, ett potentiellt licensavtal under 2019 och den lönsamhet som affärsmodellen möjliggör, prognostiseras en omsättning omkring 340 MSEK år 2023 med en rörelsemarginal om  >65 %. Givet gjorda prognoser och en relativvärdering härleds ett nuvärde per aktie om 13 kr i ett Base scenario.”

Kort om emissionserbjudandet:

Teckningsperiod: 14 mars 2018 – 28 mars 2018.
Triboron värdering Pre-Money: cirka 190,6 MSEK.
Teckningskurs: 8,80 SEK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>