Hem NYHETER Moogio satsar på molnet och SAP Business ByDesign

Moogio satsar på molnet och SAP Business ByDesign

Publicerat av: Redaktionen

Moogio satsar på molnet och SAP Business ByDesign 3

Moogio erbjuder ett brett sortiment av skräddarsydda solskyddsprodukter på den skandinaviska marknaden.

Företaget hade länge sökt efter ett modernt affärssystem för franchisekoncept innan man till slut fastnade för den molnbaserade lösningen SAP Business ByDesign.

Moogio har arbetat med solskydd i över 60 år. I dag är bolaget ledande i Norden för skräddarsytt solskydd och fönsterinredning med butiker på 31 orter i Sverige och Danmark.

Med hjälp av SAP:s partner Stretch samlar man nu alla processer i det gemensamma affärssystemet – och samtidigt får Moogios franchisetagare ett bättre och effektivare verktyg.

– För att säkerställa vår vision som är 100 procent nöjda kunder måste vi först ha både nöjda och effektiva franchisetagare. Tanken är att vi automatiserar så långt det går från kundförfrågan till faktura och bokslut. Då frigör vi tid för att ge en bra service och utveckla affären med våra kunder, säger Johan Palmér, VD på Moogio.

Eftersom systemet är molnbaserat går det snabbt att utöka och aktivera nya franchisetagare. Dessutom är det lättåtkomligt för alla medarbetare och franchisetagare.

Genom att ha en gemensam modell för Moogios franchisekoncept där också verksamhet och ekonomi integreras ökar spårbarheten i hela affärsprocessen – vilket också ger bättre uppföljning och kontroll.

– Vi är väldigt glada över att Moogio har valt SAP Business ByDesign och Stretch som partner under sin förändringsresa. Moderna affärssystem för just franchisekonceptet har varit en bristvara på den svenska marknaden. Därför är det extra roligt och intressant att kunna erbjuda kunderna detta i Sverige i dag, säger Staffan Hedbrandh, affärsområdesledare för ByDesign på Stretch.

SAP Business ByDesign är ett heltäckande och molnbaserat affärssystem för företag som snabbt vill kunna expandera sin verksamhet till nya marknader. Det har inbyggda funktioner för vanligt återkommande affärshändelser och kan byggas ut med skräddarsydda system och enkelt integreras i t.ex. Microsoft Office, SAP Concur, SAP Analytics Cloud och SAP SuccessFactors.

– Som partneransvarig gläds jag åt hur Stretch nu arbetar tätt tillsammans med Moogio för att få alla processer på plats. Vi vill göra det enkelt för företag att komma igång med sitt affärsstöd och SAP Business ByDesign har branschanpassade funktioner som man kan bygga ut efter hand. Många har uppfattningen att SAP bara passar för storföretag, men faktum är att nästan 80 procent av våra 440 000 kunder världen över är små och medelstora företag, säger Karima Johansson, partneransvarig för SAP i Norden och Baltikum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>