Hem NYHETER Norwegians trafiksiffror för september kraftigt påverkade av COVID-19

Norwegians trafiksiffror för september kraftigt påverkade av COVID-19

Publicerat av: Redaktionen

Norwegians trafiksiffror för september kraftigt påverkade av COVID-19 3

Norwegians trafiksiffror för september är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av nya och striktare reserestriktioner över hela Europa där flera länder har gått från gul till röd status.

319 370 kunder flög med Norwegian i september vilket är 90 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) var ned 93 procent jämfört med samma period förra året medan passagerartrafiken (RPK) var 96 procent lägre. Kabinfaktorn var på 52,8 procent, en minskning med 37 procentenheter.

Totalt genomförde Norwegian 99,2 procent av de planlagda flygningarna i september varav 97,6 procent gick enligt tidtabell.

– I september var det ett flertal länder som ändrade från gult till rött. Vi märker att efterfrågan påverkas omedelbart när myndigheterna inför nya och striktare reserestriktioner. Vi anpassar linjenätet löpande utifrån situationen men myndigheternas konstanta ändringar av reserestriktioner gör det väldigt krävande att planera, både för oss och för kunderna. På lite längre sikt märker vi också att den här krisen är långt ifrån över, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>