Auto Draft
Hem NYHETER Ny innovation lanserad ”Breease” – en luftfilternapp för ren andning och frisk luft

Ny innovation lanserad ”Breease” – en luftfilternapp för ren andning och frisk luft

Publicerat av: Redaktionen

Svenska företaget VivoLab har utvecklat Breease  – världens första napp som hjälper mot luftföroreningar.

Auto Draft

Det falubaserade företaget Vivolab har genom Dalarna Science Park fått stöd i affärsutvecklingsprocessen och vann bl a SKAPA-priset 2020, Sveriges största innovationspris.

Nappen innehåller ett filter som återfuktar luften, samtidigt som filtret skyddar mot avgaser, virus eller skadliga partiklar via luften som går genom nappen.

Det falubaserade företaget har genom Dalarna Science Park fått stöd i affärsutvecklingsprocessen och vann bl a SKAPA-priset 2020, Sveriges största innovationspris.

-Stort tack alla inblandade från Dalarna Science Park, tack vare er har resan gått mycket fortare och smidigare, uttalar sig Fredrik Bokvist, vd för Vivolab.

Världsunik innovation från svenska läkare ger renare luft till barn!

Breease hjälper barn att andas fritt och säkert. Nappens patenterade design har flera egenskaper, bland annat utbytbara filterkapslar som gör att Breease har potentialen att förbättra barns hälsa och samtidigt förenkla vardagen för deras föräldrar – på tre konkreta sätt.

För det första andas barnet genom nappen, vilket gör den enkel och behaglig för barn att använda, även om de blir förkylda och snuviga. När barn blir nästäppta kan det vara närmast omöjligt att använda napp. Det skapar ofta stress och sömnlöshet hos både barn och föräldrar. Breease har ett luftfilter av medicinsk kvalitet som vanligtvis används för rening av luft till patienter på sjukhus. Filtret håller hela tiden luften återfuktad vilket motverkar torr hals och gör luften lätt att andas.

”Få saker är mer obehagliga och besvärliga för en förälder än om deras barn inte kan andas ordentligt. Så vad gör du när ditt barn, som är van vid att använda napp, får en förkylning och blir täppt i näsan? ” säger Fredrik Bokvist, läkare och VD på VivoLab.

För det andra renar Breease filterkapsel luften från bakterier och virus. Filtret fungerar på två sätt: det blockerar bakterier och virus när barnet andas både in och ut. Det innebär att barn som använder Breease® kan minska mängd inandade smittopartiklar och dessutom kommer luft som går genom filtret renas på 99,9% av alla virus och bakterier. I den rådande pandemin är alla minskningar av värde och även vanligtvis kan ju även små minskningar vara betydelsefulla.

Slutligen filtrerar Breease® också bort luftföroreningar. Resultatet är en helt ny typ av napp, som inte bara ger barn tröst och trygghet utan också hjälper dem att andas enkelt och säkert.

Innovation för filtrering av smittor och föroreningar

”Eftersom WHO rekommenderar att små barn inte ska använda ansiktsmasker möjliggör Breease en annan typ av möjlighet att filtrera luft från smittor och föroreningar”, säger Lars Thelin, läkare och CTO på VivoLab.

Breease är utvecklat av VivoLab, ett svenskt medicinteknikföretag som specialiserat sig på att utveckla lösningar som ökar livskvaliteten för barn och deras föräldrar. Produkten har utvecklats av läkare — som själva är småbarnsföräldrar — med omfattande kunskap om medicinsk teknik och barns anatomi samt småbarnsårens utmaningar. VivoLab arbetar med att utforska ytterligare innovationer och fler sätt att använda Breease för att stärka barns hälsa.

”De flesta små barn använder redan napp. Så tänk om nappen kan utvecklas från att ’bara’ vara en napp, till att bli en större plattform och resurs för barns hälsa? Det är tanken bakom Breease, och detta är bara början”, säger Fredrik Bokvist, VD på VivoLab.

Breease tillverkas i Sverige och passar barn mellan 6—36 månader. Den finns tillgänglig från april 2021via utvalda återförsäljare och online-apotek, bland annat meds.se och apotekhjartat.se

Kort om Breease:
● Breease är en napp som går att andas genom och hjälper barn att andas lätt och säkert.
● Breease har utbytbara filterkapslar som återfuktar luften samtidigt som filtret tar bort skadliga luftföroreningar, bakterier och virus i luften.
● Breease har utvecklats av läkare, som själva också är småbarnsföräldrar.
● Breease är lämplig för barn mellan 6—36 månader.
● Breease är 100% återvinningsbar och tillverkad i Sverige.

Breease® är av högsta medicinska klass och självklart helt fri från BPA, ftalater och andra skadliga ämnen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>