Ny miljörörelse växer – anställer Karolina Lisslö Gylfe som generalsekreterare
Hem MILJÖ Ny miljörörelse växer – anställer Karolina Lisslö Gylfe som generalsekreterare

Ny miljörörelse växer – anställer Karolina Lisslö Gylfe som generalsekreterare

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Ekomodernisterna växer och föreningen har nu anställt en generalsekreterare, Karolina Lisslö Gylfe.

Hennes främsta uppgift blir att skapa en konstruktiv debatt i kring miljömässig, ekologisk och klimatmässig hållbarhet med teknik i fokus.

”Miljörörelsen måste sluta se människan som ett problem. Min uppgift blir att underlätta för beslutsfattare att fatta välgrundade beslut för en miljömässigt hållbar utveckling. Jag ska också utveckla Svenska Ekomodernisterna till en plattform för människor som vill arbeta för en hållbar framtid där människor lever goda liv.”

Ny miljörörelse växer – anställer Karolina Lisslö Gylfe som generalsekreterareDet säger Karolina Lisslö Gylfe, Svenska Ekomodernisternas nya generalsekreterare som idag tillträder sin tjänst. Karolina kommer närmast från den ideella föreningen Mattecentrum. Hon har länge verkat för att stärka teknikens roll i samhället och hon är en stark förespråkare för vetenskaplighet och en evidensbaserad syn på en hållbar samhällsutveckling.

Svenska Ekomodernisterna är en del av den internationella ekomodernistiska rörelsen. Ekomodernismen bygger på insikten att ekonomisk tillväxt inte bara är möjlig, men också nödvändig, att förena med miljö- och klimatarbetet. Om inte människor runt om i världen får det bättre kommer miljöarbetet att misslyckas. Naturresurser och ekosystemtjänster är fundamentala förutsättningar, för vårt välstånd. En hållbar utveckling går att förena med goda liv för fler. Nyckeln är grön teknisk utveckling och effektivisering. Framför allt behöver många mänskliga aktiviteter bli mer yteffektiva.

– Med Karolinas gedigna erfarenheter av att leda ideella organisationer i kombination med hennes bakgrund och erfarenhet av både miljö- och hållbarhetsarbete blir hon viktig för att Svenska Ekomodernisternas arbete ska få genomslag. Jag hoppas också att Karolina ska bidra till att intresset för miljö- och klimatfrågor växer och att optimismen återvänder”, säger Take Aanstoot, ordförande i Svenska Ekomodernisterna.

Karolina Lisslö Gylfe menar att Svenska Ekomodernisterna – förutom att fungera både som en formell och en informell plattform för den teknik- och tillväxtspositiva miljörörelsen – har en viktig uppgift i att påverka på samhällsnivå genom förändringar av attityder till tillväxt och teknisk hållbarhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>