Ny SVU-rapport: Nanoteknik i vattenrening
Hem MILJÖ Ny SVU-rapport: Nanoteknik i vattenrening

Ny SVU-rapport: Nanoteknik i vattenrening

Publicerat av: Redaktionen

Information om allmänt tillgänglig rapport från Svenskt Vatten Utveckling!

Titel: Nanoteknik i vattenrening

Författare: Jingjing Yang, IVL Svenska Miljöinstitutet AB
Länk till pdf: https://vattenbokhandeln.svens…

Sammanfattning: Rapporten går igenom de senaste framstegen inom nanoteknik för råvatten- och avloppsvattenrening. Den granskar tillämpningarna utifrån deras funktion i olika behandlingsprocesser: adsorption, membranfiltrering, fotokatalys och desinfektion. Före fullskalig implementering av nanoteknik inom vattenrening behövs det fler studier i pilotskala i verkliga förhållanden, och det måste bedömas hur nanopartiklarna påverkar människor och miljö.

Sökord: Nanoteknik, vatten- och avloppsvattenrening, nanoadsorbenter, kolnanorör, nanomembran,
nanofotokatalys, desinfektion, mikrobiell kontroll
Keywords: Nanotechnology, water/wastewater treatment, nano adsorbents, carbon nanotube, nanomembrane,
photocatalysis, disinfection

Rutin för utgivande av Svenskt Vatten Utvecklings (SVUs) egna rapporter!

Ny SVU-rapport: Nanoteknik i vattenreningNya egna SVU-rapporter informeras om och är tillgängliga endast för medlemmar under de tre första månader genom länk som skickas ut i e-post.

Efter tre månader blir rapporterna fritt tillgängliga för alla som vanligt genom Svenskt Vattens hemsida, vår rapportdatabas, Vattenbokhandeln och Newsdesk.Medlemmar, företagsabonnenter och icke-medlemmar som anmält sig till Newsdesk får då rapportinformation och länk.

C-rapporter blir allmänt tillgängliga direkt som vanligt och får även fortsättningsvis skickas vidare direkt till eventuellt intresserade.
S-rapporter är en ny serie. Det är kortare sammanfattningar av specifikt utvalda SVU-rapporter. De kommer som C-rapporterna att bli allmänt tillgängliga direkt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>