Wyld Networks samarbetar med Glas Data och Overbury Enterprises för att installera satellitbaserad IoT
Hem NYHETER Wyld Networks har ingått partnerskap med Glas Data och Overbury Enterprises för att installera satellitbaserad IoT

Wyld Networks har ingått partnerskap med Glas Data och Overbury Enterprises för att installera satellitbaserad IoT

Publicerat av: Redaktionen

Wyld Networks meddelar idag att företaget ingått partnerskap med brittiska Glas Data och Overbury Enterprises för att distribuera satellituppkopplade IoT-sensorer för mätning av jordfuktighet och vattenflöde.

Samarbetet syftar till att leverera och visualisera kritiska data för att uppfylla Overburys digitaliseringsmål samt att demonstrera de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med användning av IoT inom jordbruket.

Glas Data tillhandahåller en molnbaserad lösning för effektivare förvaltning och beslutsfattande inom jordbruket. Lösningen samlar på ett unikt sätt precisionsdata från vilken källa som helst till ett ställe och erbjuder förbättrad automatisering, tydlig dataaggregering, visualisering och rapportering. Resultatet blir ett universellt datagränssnitt för jordbrukssektorn och livsmedelsförsörjningskedjan.

Overbury Enterprises flerfaldigt prisbelönta Overbury Estate är en 1 565 hektar stor jordbruksgård i Storbritannien. Overbury ligger i framkanten av den regenerativa jordbruksrevolutionen med ambitiösa planer på att ytterligare digitalisera sättet företaget bedriver jordbruk.

Genom implementering av Wyld Networks satellitbaserade IoT-lösning Wyld Connect kommer information från Overburys mark matas in i Glas Datas gränssnitt. Detta kommer att göra det möjligt för Overbury att utveckla sin förvaltning med förbättrad produktivitet och miljöstyrning genom automatisering, aggregering och analys av data.

Wyld Networks samarbetar med Glas Data och Overbury Enterprises för att installera satellitbaserad IoT

”Sensorer uppkopplade till satelliter i låg omloppsbana är avgörande för att hantera jordbrukets utmaningar kring skördar och miljömässiga aspekter”, säger Alastair Williamson, vd för Wyld Networks. ”Vi är glada över att samarbeta med Glas Data och Overbury Enterprises för att leverera nya insikter kring data och agronomi. Detta samarbete kommer att vara ett skyltfönster gentemot jordbrukssektorn för att påvisa hur lantbrukare kan öka produktiviteten samtidigt som de uppfyller miljömässiga hållbarhetsmål.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>