Hem NYHETER Ny SVU-rapport: Slamspridning och antibiotikaresistens

Ny SVU-rapport: Slamspridning och antibiotikaresistens

Publicerat av: Redaktionen

Ny SVU-rapport: Slamspridning och antibiotikaresistens 3

Information om allmänt tillgänglig rapport från Svenskt Vatten Utveckling!

Nr: 2020-11
Titel: Slamspridning och antibiotikaresistens
Författare: A Karkman, C Rutgersson, C-F Flach, D.G.J Larsson, E Kristiansson, J Fick, K.K Brandt, S Ebmeyer, S.B Lassen

Länk till pdf: https://vattenbokhandeln.svensktvatten.se/produkt/slamspridning-och-antibiotikaresistens/

Sammanfattning: Hur påverkas odlingsmark vid långvarig spridning av avloppsslam när det gäller förekomst av antibiotika, andra antimikrobiella ämnen, resistenta bakterier och resistensgener? Studien visar att användning av avloppsslam på det sätt vi gör i Sverige inte verkar medföra några uppenbara risker för utveckling av antibiotikaresistens.

———————————————————————————————
Rutin för utgivande av Svenskt Vatten Utvecklings (SVUs) egna rapporter!
Nya egna SVU-rapporter informeras om och är tillgängliga endast för medlemmar under de tre första månader genom länk som skickas ut i e-post. Efter tre månader blir rapporterna fritt tillgängliga för alla som vanligt genom Svenskt Vattens hemsida, vår rapportdatabas, Vattenbokhandeln och Newsdesk. Medlemmar, företagsabonnenter och icke-medlemmar som anmält sig till Newsdesk får då rapportinformation och länk.

C-rapporter blir allmänt tillgängliga direkt som vanligt och får även fortsättningsvis skickas vidare direkt till eventuellt intresserade.
S-rapporter är en ny serie. Det är kortare sammanfattningar av specifikt utvalda SVU-rapporter. De kommer som C-rapporterna att bli allmänt tillgängliga direkt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>