Auto Draft
Hem JOBB Ny vd för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI

Ny vd för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 september tillträder Helena Nylén som vd för FTI. Helena arbetar för närvarande som varuförsörjningsdirektör på Spendrups.

Auto Draft

Helena Nylén som vd för FTI

FTI har sedan 25 år tillbaka näringslivets uppdrag att samla in förpackningar och tidningar för att de ska återvinnas i så hög grad som möjligt.

Intresset för återvinning och hållbarhet växer kraftigt. Mängden insamlade förpackningar ökar ständigt och slår nya rekord för varje år. Sverige står inför stora samhällsutmaningar där återvinningen och FTI:s arbete kommer att spela en allt viktigare roll.

– Vi har sökt en person med gedigen ledarerfarenhet, genuint hållbarhetsfokus och med vana från ledning av stora och komplexa verksamheter. Helena är precis den ledare vi letat efter och jag är väldigt glad att vi nu landat den här rekryteringen, säger Lars Påhlson, tf vd och styrelseordförande för FTI.

För att skapa cirkulära materialflöden krävs stora insatser och att många jobbar tillsammans. FTI:s arbete för att öka insamling och återvinningsbarhet är en viktig del kedjan för att skapa ett mer hållbart samhälle. Verksamheten utgår från producentansvaret för förpackningar och tidningar. De ca 9000 producenter som är anslutna till FTI, får bland annat stöd i arbetet med design för återvinningsbarhet, rapportering och redovisning för att de ska kunna ta sitt producentansvar fullt ut.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att få leda FTI framöver. Det är lite av ett drömjobb att få vara mitt i det hållbarhetsarbete som pågår för fullt i samhället. FTI:s roll i att öka återvinningsgraden av plast-, glas-, metall- och pappersförpackningar är otroligt viktig för att minska Sveriges miljöpåverkan. Jag ska bidra med allt jag kan till FTI för att vi tillsammans ska ge bästa möjliga värde i det arbetet för våra ägare, producenter och konsumenter, säger Helena Nylén.

Helena Nylén ersätter Lars Påhlson, som haft rollen som tf vd sedan förra hösten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>