Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nya Carnegiebryggeriet inviger ny tappningsanläggning i Jordbro

Nya Carnegiebryggeriet inviger ny tappningsanläggning i Jordbro

Publicerat av: Redaktionen
Nya Carnegiebryggeriet inviger ny tappningsanläggning i Jordbro 2

Chris Thurgeson, Bryggmästare och Christina Körmendi, vd, Nya Carnegiebryggeriet

Den 22 oktober inviger hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet en helt ny tappningsanläggning i Jordbro, söder om Stockholm. Anläggningen kan fylla flaskor, burkar och fat samt förvara fatöl för lagring. Satsningen innebär även att Nya Carnegiebryggeriet kan installera nya tankar i bryggeriets lokaler i Hammarby Sjöstad och därmed fördubbla kapaciteten. 

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad kvalitetsöl har Nya Carnegiebryggeriet låtit bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro. På en yta om 1 500 kvadratmeter har Nya Carnegiebryggeriet byggt en extern tappningsanläggning med en kapacitet på upp till 5 miljoner liter per år.

– Nya Carnegiebryggeriet har sedan vi öppnade i Hammarby Sjöstad haft en stark tillväxt, och vi utnyttjar i dag den vackra kulturmärkta byggnaden till sin bristningsgräns. Med anläggningen i Jordbro frigör vi utrymme i Sjöstan och kan brygga mer öl och utveckla restaurang- och besöksverksamheten. Dessutom kan vi äntligen erbjuda våra öl på burk, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

På den nya tappningsanläggningen i Jordbro är fokus en flexibel burklinje, men där fylls även glasflaskor samt fat. Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt. Det beror bland annat på att burken, tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad, är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än engångsglasflaskan, samt att den anses bevara smaker bättre.

Fakta Nya Carnegiebryggeriets tappningsanläggning:
Namn: Lighthouse
Plats: Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm
Yta: 1 500 kvadratmeter
Kapacitet: 5 miljoner liter/år
Förpackningsslag: flaska/Burk/Fat
Hastighet: 3 500 flaskor/timme, 4 100 burkar/timme

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>