Hem IT Dell Technologies storsatsar på “as-a-Service” med nya Project APEX

Dell Technologies storsatsar på “as-a-Service” med nya Project APEX

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies storsatsar på “as-a-Service” med nya Project APEX 3

Dell Technologies (NYSE: DELL), ledande inom moln-IT-infrastruktur1, utökar sitt erbjudande inom as-a-Service-kategorin med Project APEX för att göra det enklare för kunder och partners att få tillgång till Dells tjänster och produkter via on-demand – från lagring, servrar, nätverk och hyperkonvergerad infrastruktur till PC och bredare lösningar.

Project APEX samlar företagets strategier inom as-a-Service och molntjänster med teknik, produkter och lösningar. Företag kommer att få en smidig, samlad upplevelse oavsett om de kör on-prem, i det publika molnet eller långt ute i det egna nätverket.

“Project APEX kommer att ge våra kunder ökad valfrihet, en smidigare och framförallt konsekvent upplevelse för såväl PC som IT-infrastruktur från en betrodd partner. Det här saknar motstycke i branschen”, säger Jeff Clarke, COO och vice ordförande för Dell Technologies. ”Vi bygger vidare på vårt långa arv av att erbjuda on-demand-lösningar. Målet är att ge våra kunder friheten att skala upp och ner sina resurser på det sätt som fungerar bäst för dem, så att de kan svara snabbt på förändringar och fokusera mer på vad företaget behöver än på IT.”

“I slutet av 2021 kommer de möjligheter för anpassning och snabb rörlighet som as-a-Service ger att driva på en trefaldig ökning av efterfrågan på on-prem-infrastruktur levererad via flexibla konsumtionsmodeller och as-a-Service-lösningar”, säger Rick Villars, group vice president, Worldwide Research på IDC.

Dell Technologies as-a-Service och framsteg i molnet

Nya Dell Technologies Cloud Console kommer att utgöra själva grunden för Project APEX och kommer att ge en samlad, sömlös upplevelse för kunder att hantera alla delar av såväl deras molnresa som deras as-a-Service-konsumtion. Företag kan titta på marknadsplatsen och beställa både molntjänster och as-a-Service-lösningar som löser deras utmaningar på ett enkelt och smidigt sätt – med bara ett par klick.

Under första halvan av nästa år lanseras Dell Technologies Storage as-a-Service (STaaS), en portfölj av skalbara och elastiska lagrings-system som erbjuder både block och fil-lagring och ett brett utbud av funktioner skräddarsydda för stora installationer. StaaS är särskilt framtaget för OPEX-transaktioner och ger möjlighet till enkel hantering via Dell Technologies Cloud Console.

Dell fortsätter att utveckla sitt Dell Technologies Cloud och erbjudandet inom as-a-Service-segmentet med ytterligare nyheter:

 • Dell Technologies Cloud Platform instans-baserade lösningar – Kunder kan komma igång med det hybrida molnet för så lite som 47 USD per instans och månad2 i en prenumerationslösning. Det gör det enkelt att både köpa in och skala molnresurser med förbestämda konfigurationer genom nya Dell Technologies Cloud Console.
 • Expansion till nya regioner – Dell Technologies utökar i ett första skede tillgängligheten av Dell Technologies Cloud Platform-prenumerationer till Storbritannien, Frankrike och Tyskland, med fortsatt utrullning till nya marknader inom kort.
 • Dell Technologies Cloud PowerProtect for Multi-cloud— Den här managed services-lösningen hjälper kunder att skydda sin data och sina applikationer över publika molntjänster genom en högpresterande uppkoppling mot de stora molnleverantörerna. Företag kan spara pengar med hjälp av PowerProtect-lösningens deduplicerings-teknologi och nå ytterligare besparingar genom att slippa betala för uthämtning av data från Microsoft Azure.
 • Flex On Demand – En förbestämd prismodell gör det enklare för kunder att välja och rulla ut Dell Technologies-lösningar med ett pay-per-use-upplägg. Dell Technologies partners kommer att få rabatter upp till 20 procent på Flex On Demand-lösningar.

”Våra kunder förväntar sig att deras applikationer och uppkopplade tjänster alltid ska vara igång och snurra och det kräver en tillförlitlig lagringsinfrastruktur med hög tillgänglighet”, säger Sandra Rodel, Head of SAN Storage på Swisscomm AG.
”Dell Technologies as-a-Service och deras flexibla konsumtionsmodeller för lagring ger oss kostnadseffektiv tillgång till den kapacitet vi behöver – när vi behöver den. Det minskar flaskhalsar och ger ökad kundnöjdhet. Dell Technologies tar även hand om föråldrad infrastruktur på ett hållbart sätt, vilket sparar oss både tid och pengar.”

Fokus på hållbarhet

Project APEX hjälper företag att pensionera infrastruktur på ett säkert och miljömässigt hållbart sätt, vilket hjälper företag att nå sina hållbarhetsmål. Dell Technologies har tagit flera steg på vägen mot att nå sina egna mål för 2030, definierade i Progress Made Real.

 • 100 procent av returnerade leasad hårdvara säljs igen.
 • I Nordamerika och EMEA renoverar och tillgängliggör Dell Technologies 89 procent av fungerande hårdvara.
 • Säljer vidare 10 procent av icke-fungerande utrustning till certifierade partners som reparerar, säljer vidare och återvinner. Förra året återvann Dell 240 257 kilo metall, glas och plast genom det här programmet.
 • Hjälper kunderna att sälja vidare eller återvinna överbliven hårdvara och förbereda leasad utrustning så att den kan återlämnas på ett säkert och hållbart sätt genom Dell Asset Resale & Recycling Services.

Tillgänglighet

 • Dell Technologies Cloud Console finns tillgänglig som en offentlig förhandsversion i USA nu, med EMEA-regionen planerad för första kvartalet 2021.
 • Dell Technologies Storage as-a-Service görs tillgänglig i USA under första halvan av 2021.
 • Dell Technologies Cloud Platform instansbaserad prenumerationsmodell finns tillgänglig i USA, Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Dell Technologies Cloud PowerProtect for Multi-cloud är tillgängligt nu i USA, Storbritannien och Tyskland
 • Flex On Demand finns tillgängligt i utvalda länder i Nordamerika, Europa, Latinamerika och APAC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>