Nytt pris för forskning om hållbara lösningar
Hem NYHETER Nytt pris för forskning om hållbara lösningar

Nytt pris för forskning om hållbara lösningar

Publicerat av: Redaktionen
Nytt pris för forskning om hållbara lösningar

Flemming Bligaard Pedersen

Forskare inom hållbara lösningar, som är tidigt i sin karriär, har nu möjlighet att få ett pris på 65 000 euro från Rambolls ägare Rambollfonden.

Flemming Bligaard Award belönar i år personer som forskar inom området cirkulär ekonomi i den byggda miljön. Prisets syfte är att uppmärksamma ny kunskap, nya positiva idéer och hållbara lösningar som skapar nytta för människor och samhälle.

–    Med priset vill vi uppmärksamma forskare vars arbete främjar hållbar utveckling inom områdena teknik, arkitektur och konsulttjänster och som bidrar till samhällsnytta. Ambitionen, att med teknisk kompetens göra gott för samhället, har format Ramboll och präglat företagets utveckling sedan starten såväl som under Flemming Bligaards tid, säger Robert Arpe, ny ordförande för Rambollfonden.

Priset är namngett efter Flemming Bligaard Pedersen, som i år har lämnat sin post som ordförande för Rambollfonden – en oberoende stiftelse och majoritetsägare i Ramboll. Han har tidigare även varit koncernchef för Ramboll globalt. För att hedra Flemmings prestationer under sina 44 år i företaget och stiftelsen delas ett pris på 65 000 euro ut till en forskare som är tidigt i sin karriär och vars arbete utgör extraordinära bidrag till hållbar utveckling.

Ansökningstiden löper fram till den 15 september 2020 och priset delas ut i oktober. För information om hur ansökning och ytterligare information om priset, besök Rambollfondens hemsida.

Cirkulär ekonomi i den byggda miljön

Resurshantering är en av de viktigaste utmaningarna under de kommande decennierna och cirkulär ekonomi är ett viktigt begrepp för att driva hållbarhetsagendan. För att utveckla konceptet inom byggsektorn söker Rambollfonden talangfulla forskare med dokumenterad erfarenhet av betydande forskningsresultat i ett eller flera av dessa ämnen:

  • Utveckling av verktyg och metoder för vetenskapsbaserade tillvägagångsätt för livscykelanalyser och resurseffektivitet i byggd miljö
  • Optimering av resurseffektivitet vid design av bärande konstruktioner
  • Utveckling av “design for deconstruction”
  • Förbättrad anpassningsförmåga och hållbarhet i byggnader
  • Analys av hinder, nya affärsmodeller, värdekedjor och värdeskapande

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>