Nytt samarbete ger GotlandsHems hyresgäster lånebilar nära hemmet
Hem TRANSPORT Nytt samarbete ger GotlandsHems hyresgäster lånebilar nära hemmet

Nytt samarbete ger GotlandsHems hyresgäster lånebilar nära hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Nytt samarbete ger GotlandsHems hyresgäster lånebilar nära hemmet

I samarbetet står E-Go för bilar och bokningstjänst och GotlandsHem står för laddplatser och parkering i kvarteren. Totalt handlar det om sex platser varav fem i Visby och en i Slite.

Testperioden startar nu, i mitten av maj och pågår till 30 september i år. Därefter kommer den att utvärderas tillsammans med boende i de kvarter som haft nära till delningstjänsten.

– För oss på GotlandsHem är det här en möjlighet att erbjuda våra hyresgäster tillgång till elbil via en delningstjänst i kvarteret. Det blir intressant att utvärdera vilket värde våra hyresgäster upplever efter testperioden och en viktig lärdom när vi planerar vidare för hur vi skapar goda förutsättningar för att leva ett lite mer hållbart liv hemma, säger Jon Rytterbro, Kvalitets- och hållbarhetsansvarig på GotlandsHem.

E-go är ett gotländskt start-upbolag som under maj 2020 lanserar tjänsten E-go. Tjänsten innebär tillgång till elbilar för längre eller kortare sträckor, för att privatpersoner enkelt ska kunna förflytta sig på ett klimatsmart sätt. Bilarna bokas och betalas i appen ”E-go” och bilarna finns parkerade på många olika ställen runtom på Gotland.

– Genom samarbetet med GotlandsHem kan vi etablera oss på många platser runtom i Visby och på andra delar av Gotland. Det gör det enkelt för våra kunder att hämta och lämna bilar nära sitt hem, säger Johan Granath, grundare av tjänsten.

Gotland är en bra plats för elbilar och genom tjänster som erbjuder delning utmanar vi det traditionella sättet att köra bil. Med den här typen av tjänster går det att hyra en bil för att göra just det ärende du behöver och sedan lämna tillbaka den. Det går till exempel att promenera till matvarubutiken för att sedan ta en bil hem med sina kassar och betala bara för den stund du använder bilen. Som hyresgäst och användare av E-go går det i bästa fall att slippa äga en bil, men fortfarande ha tillgång till samma bekvämligheter när behovet av transporter uppstår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>