Personalen inom hemtjänsten tar elcykeln
Hem TRANSPORT Personalen inom hemtjänsten tar elcykeln

Personalen inom hemtjänsten tar elcykeln

Publicerat av: Redaktionen

Tio elcyklar till hemtjänsten

Personalen inom hemtjänsten tar elcykelnI våras köpte socialförvaltningen i Kumla kommun in tio stycken elcyklar till hemtjänsten.

Detta för att testa och se om det kunde avlasta personalen då de färdas mellan hemtjänstens hus och medborgarna.

– Jag hoppas att personalen ska uppskatta satsningen på elcyklar och att det kan avlasta dem i arbetet, säger Annica Sjöqvist som är socialnämndens ordförande.

Många fördelar med att ta elcykeln

Att förflytta sig med bil är ibland nödvändigt då sträckan att cykla tar alldeles för lång tid men i många fall är det både smidigare och effektivare att ta cykeln.

– Det finns många fördelar med att använda elcyklar. Det är inte bara bra för miljön utan det underlättar också för våra medarbetare som slipper färdas i en bil som ibland på sommaren blir väldigt varm eller som på vintern ska skrapas och frostas av innan det går att åka. Dessutom slipper en leta parkeringsplatser vilket ibland kan ta tid. Med cykeln kommer vi ända fram till dörren, säger verksamhetschef Ulrika Winnerfjord.

Vad tycker medarbetarna?

Personalen inom hemtjänsten tar elcykelnNu har det gått lite mer än en månad sedan elcyklarna köptes in och de har blivit populära bland många medarbetare. Tawfeek Saleem är en medarbetare som gärna tar elcykeln i jobbet:

– Att ta elcykeln spar både energi och tid. Tid som vi istället för att leta parkeringsplats kan använda för att träffa våra medborgare, säger Tawfeek som arbetar inom hemtjänsten.

Med elcykeln får en hjälp med drivet när en exempelvis cyklar i en uppförsbacke, en behöver inte ta i mer än om en cyklar på en raksträcka. En annan fördel är att våra medarbetare inte behöver ha körkort för att arbeta inom hemtjänsten i Kumla kommun. Med elcykeln kan en förflytta sig långt på väldigt kort tid.

Och självklart har vi även köpt in cykelhjälmar och reflexvästar för den som önskar använda det.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>