PostNords klimatmål godkända av Science Based Targets initiative
Hem TRANSPORT PostNords klimatmål är nu godkända av Science Based Targets initiative

PostNords klimatmål är nu godkända av Science Based Targets initiative

Publicerat av: Redaktionen

Som ledande aktör inom paket- och logistiktjänster har PostNord en central roll i nordiskt näringsliv och samhälle.

Vår ambition är att gå i täten för hållbar logistik.

Ett av våra åtaganden är att nå fossilfria transporter år 2030.
PostNords klimatmål godkända av Science Based Targets initiative

Annemarie Gardshol

Att vår plan för att minska vårt totala klimatavtryck nu är godkänt av Science Based Targets initiative är ett kvitto på att vi bidrar till den nödvändiga klimatomställningen.

För att lösa klimatkrisen behöver hela transportsektorn genomgå en gigantisk omställning. Med vårt initiativ Green by PostNord vill PostNord axla ledarrollen och visa att det är möjligt att ställa om till fossilfria transporter till år 2030. Ambitionen omfattar de dryga 13 000 fordon som vi och våra partners kör på de nordiska vägarna och senast år 2027 ska alla PostNords last mile-transporter vara emissionsfria i hela Norden.

Green by PostNord har etablerats för att accelerera omställningen i partnerskap med aktörer både inom och utanför transportsektorn. Vi vill verka för att energisektorn så snabbt som möjligt ställer om till förnybar energiproduktion och bidra till att skynda på utvecklingstakten av elfordon, utbyggnadstakten av laddningsinfrastruktur samt öka tillgången av biodrivmedel. En framgångsfaktor är att vi och andra aktörer vågar testa nya tekniska innovationer och samarbetsformer.

− Med vår unika och starka ställning i Norden ser vi fram emot att jobba tillsammans med kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners i en gemensam strävan att accelerera omställningen till en grönare logistik. Kanske kan vi till och med nå våra mål i förtid, genom att tillsammans skapa ett ekosystem av framtidens tekniska lösningar, säger PostNords VD och koncernchef Annemarie Gardshol.

PostNords plan och målsättningar för klimatomställning har blivit utvärderad och godkänd av Science Based Targets initiative. Genom att fokusera på utsläppsminskningar* där vi har både störst påverkan och störst möjlighet att påverka – det vill säga egna och köpta vägtransporter – säkerställer vi att PostNords utsläppsminskning ligger i linje med Parisavtalets överenskommelser.

– Det känns mycket bra att vi har en tydlig och finansierad plan för att nå våra högt ställda klimatmål. Att vår plan även är godkänd av Science Based Targets initiative gör mig extra stolt att leda en koncern som arbetar för att, i enlighet med Parisavtalet, hålla den globala temperaturökningen under 1,5 grader, säger Annemarie Gardshol.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>