Staten bör gå i bräschen för att digitalisera kvitton

Staten bör gå i bräschen för att digitalisera kvitton

Tidigare idag bjöd energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman in till ett branschsamtal för att diskutera hur spridningen av digitala kvitton kan underlättas.

Kivra representerades av Anna Bäck, vd, som välkomnar initiativet och anser att staten bör gå i bräschen för transformationen.

Diskussionerna om en digitalisering av kvitton har pågått i mindre skala i flera år, men gick in i en ny fas i slutet av förra året. Då hölls ett rundabordssamtal som ministern bjöd in till. Det sammanföll med en intervju i Sveriges Radio samma dag: Ygeman vill byta papperskvitton mot digitala kvitton, SR 19 december 2019.

Idag sammankallade Ygeman till ett uppföljande möte, även denna gång med företrädare från de aktörer som arbetat fram en enhetlig standard för digitala kvitton. Mötets huvudfråga var hur Sverige ska få fler handlare att övergå till just digitala kvitton – samt att följa upp utvecklingen efter det senaste mötet. Anna Bäck, vd på Kivra, presenterade resultatet från lanseringen av Kivras digitala kvittotjänst.

Related Articles