Provkör elbilsnyheterna på eCarExpo
Hem NYHETER Provkör elbilsnyheterna på helgens eCarExpo

Provkör elbilsnyheterna på helgens eCarExpo

Publicerat av: Redaktionen

Det råder premiäryra på helgens eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg.

Flera helt nya elbilar och laddningslösningar visas för första gången för svensk mässpublik, bland annat Volvos Concept Recharge, BMW iX och i4, Renault Megane E-Tech, Kia EV6 – och inte minst den senaste generationen av Range Rover.

Dessutom premiärvisas Defa eMove, en ny innovativ portabel snabbladdare för vanliga vägguttag och en helt ny energilagringslösning från MVS. Ett 50-tal av de senaste laddbara bilmodellerna kan också provköras från mässan och ut i Göteborgstrafiken.

Nu i helgen, den 3-5 december på Svenska Mässan i Göteborg, laddar eCarExpo upp med de senaste nyheterna och elbils-premiärerna som bilbranschen och laddindustrin har utvecklat. Det är norra Europas största elbilsmässa.

Flera bilpremiärer – nya Range Rover visas

En av mässans oväntade premiärer är den nya tappningen av ikoniska Range Rover. Originalet hade premiär på Louvren i Paris 1970 och nu visas den femte generationen för första gången i Sverige på eCarExpo. Men besökarna kan bara se fullskalemodellen genom titthål i Black Box, dit VIP-kunder och press bjudits in. Nästa år lanseras mild- och laddhybrider och 2024 kommer nya Range Rover som ren elbil.

Minst lika spännande är premiären för Volvos konceptbil Concept Recharge, som visar ett paradigmskifte i design och uppbyggnad, ett helt nytt produktionskoncept för företagets nya generation elbilar.

BMW premiärvisar nya elbilarna iX och i4 för svensk mässpublik. De kommer också att kunna provköras av besökarna på eCarExpo. Det gäller även den intressanta nykomlingen Kia EV6, bolagets omtalade nya elbil.

Provkör elbilsnyheterna på eCarExpoDen nya helektriska suvliknande Renault Megane E-Tech är ett spännande nytillskott och premiärvisas nu för eCarExpos publik. Med sin plattform CMF-EV är det den första i fransmännens nya generation elbilar.

Provkörningar direkt från mässan och ut på Göteborgs gator är ett signum för eCarExpo och denna gång kan publiken provköra ett 50-tal av de allra senaste laddbara bilarna på eDrive, laddgatan med laddstationer från InCharge/Vattenfall.

Kunskapsseminarier, portabel snabbladdarkabel och smart energilagring

Seminarier för bransch och konsumenter och företag med addlösningar är andra viktiga delar av mässan. En av de intressantaste konsumentnyheterna är innovationsföretaget Defas nya portabla kabel och laddningsstation eMove, för laddning i vanliga 220 Volts väggkontakter. En ny och smart energilagringslösning med lithiumbatterier för snabbladdning utanför elnätet lanseras från MVS.

eCarExpo i Göteborg är norra Europas största elbilsmässa där marknadens senaste elbilar och laddhybrider, laddsystem och elcyklar visas. Seminarier pågår hela helgen för bransch och konsumenter med experter som levererar kunskap, samtal och debatter kring de aktuella frågeställningarna om elektrifiering och mobilitet. eCarExpo kommer som första mässevent i Sverige att kräva vaccinpass från alla besökare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>