Hem NYHETER Qatar Airways blir första globala flygbolag att använda Honeywells UV-system för kabinrengöring

Qatar Airways blir första globala flygbolag att använda Honeywells UV-system för kabinrengöring

Publicerat av: Redaktionen

Qatar Airways blir första globala flygbolag att använda Honeywells UV-system för kabinrengöring 3

Qatar Airways fortsätter säkerställa att deras passagerare kan förvänta sig de absolut högsta nivåerna av säkerhet och hygien under sin resa.

Qatar Airways blir det första flygbolaget att använda Honeywells ultravioletta (UV) kabinsystem för att ytterligare vidareutveckla deras hygienåtgärder ombord. I kliniska tester har UV-ljus visat på egenskaper som, när det används rätt, inaktiverar virus och bakterier.

Honeywells UV kabinsystem är endast stort som en dryckesvagn och kommer skötas av Qatar Aviation Services (QAS). Systemet har utdragbara UV-armar som, utan användning av rengöringskemikalier, behandlar flygplanens säten, ytor och kabiner.

Qatar Airways har införskaffat 6st Honeywell UV kabinsystem och utrustningen har genomgått omfattande tester ombord Qatar Airways flygplan. Flygbolaget siktar på att införskaffa ytterligare system inom en snar framtid för användning på alla flygplan som förbereds inför flygningar från Hamad International Airport (HIA).

H.E. Mr. Akbar Al Baker, koncernchef Qatar Airways: ´”Vi är glada att vara det första globala flygbolaget som använder Honeywells UV kabinsystem ombord på våra flygplan. I kliniska tester har UV-ljus visat sig kunna inaktivera olika virus och bakterier när de, med angivna doser, appliceras på rätt sätt.

”Under dessa extraordinära tider fortsätter vår besättning och passagerares hälsa samt säkerhet att vara av yttersta vikt. Sedan pandemins utbrott har vi, baserat på den enastående expertis vi erhållit genom att fortsätta flyga, regelbundet introducerat nya och effektiva säkerhets- och hygienåtgärder ombord våra flygplan.”

Mr. James Currier, Honeywell Aerospace President EMEAI: ”Honeywell har idag teknologin som kan göra flygresor säkrare – från resenären till flygplatsarbetaren, genom hela flygplatsen och ombord på flygplanen. Vi arbetar för att utveckla nya produkter som Honeywell ThermoRebellion vilket är en ny lösning för temperaturövervakning, Environmental Control System Check som gör det möjligt för flygbolagen att övervaka luftflödet i kabinen samt en mängd personlig skyddsutrustning. Allt detta möjliggör för renare och tryggare flygplatser.”

Qatar Airways flygplan kommer fortsätta att desinficeras regelbundet med rengöringsprodukter som rekommenderas av International Air Transport Association (IATA) och Världshälsoorganisationen (WHO). Honeywells UV kabinsystem kommer användas som ett kompletterande steg efter manuell desinfektion för att säkerställa högsta renlighetsstandard. Flygbolagets linne och filtar kommer fortsätta tvättas, torkas och pressas vid mikrobiellt dödliga temperaturer samtidigt som hörlurar rengörs noggrant efter varje flygning. Dessa föremål förseglas sedan i individuella förpackningar av personal som bär hygieniska engångshandskar.

Qatar Airways flygplan har också de mest avancerade luftfiltreringssystemen, utrustade med HEPA-filter i industriell storlek som tar bort 99,97% av virus- och bakterieföroreningar från återcirkulerad luft, vilket ger det mest effektiva skyddet mot infektion.

I juli ökade Qatar Airways ytterligare sina hälso- och säkerhetsåtgärder ombord genom att införa ny personlig skyddsutrustning (PPE) för kunder och kabinpersonal. Flygbolagets strikta åtgärder inkluderade även att erbjuda ansiktsvisir till alla passagerare. Dessutom har kabinpersonal skyddande engångskappor, som används ovanpå deras uniformer, skyddsglasögon, handskar och ansiktsmask.

Qatar Airway samtliga passagerare erbjuds gratis skydds-kit. I den förseglade påsen erbjuds en engångsansiktsmask, stora pulverfria engångshandskar och en alkoholbaserad handdesinfektionsgel. Business Class-passagerare får ytterligare 75 ml desinfektionsgel. För flygplan utrustade med Qsuite, Qatar Airways prisbelönta Business Class-produkt, erbjuds Business Class-passagerare ökad avskildhet med skjutväggar och stängningsbara dörrar samt möjligheten att aktivera ’Stör ej” (DND) om de vill begränsa interaktionen med kabinpersonal.

Alltsedan COVID-19-krisen började har flygbolaget även tillämpat andra hälso-och säkerhetsåtgärder ombord på sina flygningar. Business Class-måltider serveras på en övertäckt bricka istället för på ett bord och bestick i förpackning erbjuds passagerare som ett alternativ till enskild bestickservice – detta i ett försök att minimera kontakten mellan besättning och passagerare. Qatar Airways har även infört menykort för engångsbruk och förseglade våtservetter. Economy Class-måltider och bestick serveras som vanligt och menykort har tillfälligt upphört. Alla sociala ytor ombord på flygplanet har stängts till följd av sociala distanseringsåtgärder.

HIA, flygbolagets nav i Doha, har också introducerat UV-C-desinfektionsrobotar som är helt autonoma mobila enheter som avger koncentrerat UV-C-ljus och används i områden med högt passagerarflöde för att minska spridningen av patogener. Oryx Airport Hotel på HIA har också implementerat UV-C-ljus för att övervaka samt säkerställa en grundlig rengöringsprocess i alla rum.

HIA har genomfört noggranna rengöringsprocedurer samt tillämpat sociala distanseringsåtgärder i sina terminaler. Alla kontaktpunkter saneras var 10-15:e minut och samtliga diskar i gaterna för flyg och buss rengörs efter varje flygning. Handdesinfektionsmedel erbjuds vid immigrations- och säkerhetskontroller.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>