Skarmklipp
Hem NYHETER Recharge och Preem etablerar nätverk för supersnabb laddning

Recharge och Preem etablerar nätverk för supersnabb laddning

Publicerat av: Redaktionen

Antalet elbilar ökar snabbt på marknaden och omställningen till fossilfria transporter har tagit fart. Hittills har vi alldeles för få publika laddstationer i Sverige, vilket riskerar bromsa elektrifieringen. Det vill Recharge och Preem råda bot på genom att bygga laddstationer med ordentlig kapacitet på ett stort antal Preemanläggningar.

Recharge och Preem har samarbetat i många år och har lång erfarenhet inom elbilsladdning. Nu tar de nästa steg, som innebär en betydligt större satsning på Preems anläggningar framöver. Ett stort antal av Preems stationer ska utrustas med flera laddplatser, för att möjliggöra att ännu fler bilar kan ladda samtidigt. På så sätt minimerar vi risken för laddköer och gör det tryggare för elbilister att välja elbilen på långresa. Som en ledande leverantör och pionjär inom Nordens elbilsladdning fokuserar Recharge på smidig laddning för alla.

– Preem har länge varit en strategisk partner och vi är väldigt glada över att vi nu tar vårt samarbete till en ny nivå. Recharges målsättning är att laddning ska vara enkelt och lättillgängligt och som en av få aktörer erbjuder vi drop–in-betalning med kreditkort. Med en ledande laddlösning på attraktiva platser med bra service förbättrar vi vardagen för elbilister, säger Maria Brant, chef för Recharge Sverige.Skarmklipp

Snabbare laddning

Den nya satsningen kommer fokusera på ännu snabbare laddning. Preems stationer kommer till en början att utrustas med upp till åtta laddpunkter och kommer efter behov utökas ytterligare. Effekten kommer att vara mellan 150 kW och 300 kW. I satsningen ingår både laddning för personbilar på Preems bemannade stationer och för tyngre fordon på Preems Såifa-anläggningar. Arbetet med att få laddstationerna på plats påbörjas snarast.

– För oss är det viktigt att hela tiden förbättra serviceupplevelsen på våra stationer. Nu kommer det att bli snabbare och enklare att ladda ditt fordon på Preem. Genom att erbjuda upp till åtta laddplatser vid våra stationer kan vi möte framtidens efterfrågan på laddning utmed vägen, säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

Bra lägen

Recharge fokuserar på bra lägen och lägger stor vikt vid att elbilisterna ska kunna göra annat medan de laddar. Preems stationer erbjuder bra service till våra gemensamma kunder, där både bilen och chauffören kan fylla på energi. Elbilister vill inte stanna för att ladda, utan de vill ladda medan de stannar av andra skäl. Utrullningen kommer initialt att ske på Preems bemannade stationer och i lägen där behovet för elfordonsladdning är som störst. Målsättningen är att upp till 25 stationer årligen kommer att utrustas med supersnabbladdare de närmaste åren.

Om Recharge

Recharge är en pionjär i elbilsbranschen och har drivit ett publikt laddnätverk under varumärket Fortum Charge & Drive sedan 2011. Recharge är en av Nordens ledande laddoperatörer och äger mer än 1500 publika laddstationer. Därutöver ansvarar Recharge för driften av över 1000 laddstationer i Norge, Finland och Sverige. Totalt erbjuds över 3800 laddpunkter i Norden. Recharge ägs av Infracapital och Fortum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>