Region stockholm i möte med innovationsmiljöer – Innovation och entreprenörskap viktiga verktyg i krisarbetet
Hem POLITIK Region stockholm i möte med innovationsmiljöer – Innovation och entreprenörskap viktiga verktyg i krisarbetet

Region stockholm i möte med innovationsmiljöer – Innovation och entreprenörskap viktiga verktyg i krisarbetet

Publicerat av: Redaktionen

Region stockholm i möte med innovationsmiljöer – Innovation och entreprenörskap viktiga verktyg i krisarbetet

Med anledning av det allvarliga läget kring Coronaviruset och dess konsekvenser bjöd Region Stockholm under tisdagen in till ett möte för regional kraftsamling inom innovation och entreprenörskap.

Coronakrisen har stor påverkan även på start-ups, entreprenörer och innovativa småföretag, som är en stark tillväxtbransch i Stockholmsregionen. Syftet med mötet var att fånga upp och hörsamma de mindre företagens behov och kartlägga såväl vilket stöd de kan behöva, men också undersöka vilka innovativa lösningar de själva kan bidra med för att hantera det ansträngda läget i samhället och vården.

– När hela samhället drabbas av enorma påfrestningar som i det rådande krisläget kopplat till Coronaviruset är behovet av innovation och samarbete som störst. Vi som region kan inte ensamma lösa alla de problem som krisen för med sig, men vi har en central roll för att stimulera och använda de innovationer som hjälper samhället att fungera under påfrestning. Genom att vara lyhörda för nya förslag och stärka samarbetet med näringslivet kan vi snabbare få fram konkreta verktyg som avlastar vården, samtidigt som vi skyddar jobb och tillväxt i vår region. Om vi lyckas med detta har vi vunnit mycket, säger Daniel Forslund (L), ordförande i Innovations- och utvecklingsutskottet.

Region Stockholm kommer framöver att ordna fler möten med näringslivet och redan på torsdag samlas aktörer från besöksnäringen, som är en av de allra mest drabbade näringarna.

– Region Stockholm styr nu om hela vårt tillväxtarbete för att hjälpa näringslivet att överleva och överbrygga Coronakrisen. Särskilt viktigt är att Almi får tillräckliga resurser både för att ge rådgivning till företag och handlägga brygglån och finansiering när företagens intäkter försvinner. Startups och innovationsföretag är framtidens stora jobb- och tillväxtskapare. Vi analyserar nu snabbt vilka åtgärder Region Stockholm kan vidta, och har även en nära kontakt med Näringsdepartementet där vi förmedlar vad som krävs för att säkra tillväxten i Stockholmsregionen. Vi kan göra mycket, men de statliga åtgärderna är avgörande, säger Gustav Hemming (C), Tillväxtregionråd.

Aktörer som deltog på mötet var bland annat

 • Södertälje Science Park
 • Fleminsgberg Science
 • Stockholm Science City
 • Kista Science City
 • Barkarby science
 • STING
 • RISE
 • Stiftelsen Stockholm Science City
 • Almi Stockholm
 • Stockholms Universitet
 • KTH
 • Karolinska Institutet
 • Stockholms Universitet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>