Resan mot grönare betong fortsätter
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Resan mot grönare betong fortsätter

Resan mot grönare betong fortsätter

Publicerat av: Redaktionen

Finja Betong håller fast vid sin resa med målet att bidra till en hållbar utveckling, i den egna verksamheten med även för samhället i stort.

I nära samarbete med våra kunder och andra aktörer fortsätter vi ta ansvar och kommersi­alisera de hållbara mervärden vi kan erbjuda.

När vi nu presenterar hållbarhetsrapporten för 2020 kan vi konstatera att vi tagit flera steg mot målet. Under året opti­merade vi cementmängden i våra volymmässigt största produkter med bibehållen kvalitet. Vi införde även en ny ECO-linje med klimatpositiva byggprodukter, där fokus är minskat klimatavtryck.

Som en del i det övergripande hållbarhetsarbetet har vi vår digitaliseringsresa. Året började med att vi lanserade en ny Kundportal och e-handel för våra avtalskunder. Vi har också tagit flera steg mot robotisering och automatisering av vår produktion.

Resan mot grönare betong fortsätter– Resan mot en grönare betong är en av våra största satsningar och något som vi arbetar med på daglig basis. Vi har en tydlig färdplan med aktiviteter som i slutändan ska minska vår miljöpåverkan, säger Bengt Widstrand, VD, Finja Betong.

Inom Finja finns ett långsiktigt hållbarhetsarbete vilket omfattar miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter. Finja följer ILO:s kärnkonventioner och FN:s Global Compact.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>