Rocklunda väljer Orbital Shower för sin nya stugby
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Rocklunda väljer Orbital Shower för sin stugby

Rocklunda väljer Orbital Shower för sin stugby

Publicerat av: Redaktionen

På Rocklunda i Västerås byggs just nu ett område med 21 övernattningsstugor som alla utrustas med Orbital Shower i badrummen.

Rocklunda är Sveriges största sammanhållna idrottsanläggning, men också ett företag med ett mycket ambitiöst och brett hållbarhetsarbete – siktet är inställt på att bli klimatpositiva till 2030.

Som en del i arbetet med att nå det klimatpositiva målet valde Rocklunda redan 2018 att installera Orbital Shower i Friskis & Svettis lokaler. Vid den tiden hade man totalt 200 duschar på anläggningen och använde mycket stora mängder vatten. Efter installation av de nya modellerna av Orbital Shower hade man redan efter de första 8 månaderna sparat ungefär 150 000 liter vatten.

Nu tar man alltså nästa steg då 21 övernattningsstugor byggs på området och samtliga badrum utrustas med Orbital Shower.

Rocklunda väljer Orbital Shower för sin nya stugby– Stugbyn blir ett väldigt bra tillskott på Rocklunda, nu kan vi erbjuda ett lokalt boendealternativ med ansvarsfull vattenanvändning vid alla de stora idrottscuper som Rocklunda är så välkänt för, berättar Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

Den uttalade tanken är också att Rocklunda ska använda sitt starka varumärke till att puffa  sina besökare i positiv riktning när det gäller att ta mer hållbara beslut.

Man vill helt enkelt inspirera besökarna med de hållbara lösningar som Rocklunda använder sig av och förhoppningsvis få dem att börja titta på möjligheten att installera solpaneler eller Orbital Shower hemma hos sig själva.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till ännu ett utvecklingsprojekt med hållbar vattenanvändning på vägen mot Rocklundas målsättning att bli en klimatpositiv anläggning 2030, säger Peter Bixe, kommersiell chef på Orbital.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>