SAP en del av global miljösatsning – målet är renare hav före 2030
Hem MILJÖ SAP en del av global miljösatsning – målet är renare hav före 2030

SAP en del av global miljösatsning – målet är renare hav före 2030

Publicerat av: Redaktionen

SAP har gått med i Världsekonomiskt Forums satsning Global Plastic Action Partnership som arbetar för renare hav innan år 2030.

Plastanvändningen är en av de frågor som diskuteras under det pågående årsmötet i Davos, Schweiz.

För att minska den mängd plast som hamnar i haven är det nödvändigt att samarbeta över branschgränser – och analysera all tillgänglig data med intelligent teknik. SAP kommer därför att lansera nästa fas av sin molnlösning Plastics Cloud för företag som vill byta ut artiklar av engångsplast, anpassa sin design till cirkulär användning, investera i infrastruktur för materialinsamling och erbjuda en bättre användarupplevelse.

SAP en del av global miljösatsning – målet är renare hav före 2030

– SAP vill vara med och bidra till att vi får betydligt renare hav innan år 2030. Det kan vi uppnå tillsammans med våra kunder, intresseorganisationer, myndigheter och partner genom att vi förser dem med rätt verktyg, insikter och lösningar för att eliminera avfall och maximera resursanvändningen.

Många av våra kunder har redan åtagit sig att arbeta för en renare planet. Vi ger dem stöd att nå sina ambitiösa mål och tillsammans kan vi påskynda övergången till en hållbar och bärkraftig ekonomi, säger Christian Klein, Co-CEO och styrelsemedlem i SAP SE.

För att hjälpa företagen med en mer ansvarfull produktion har SAP uppdaterat sin molnlösning Plastic Cloud som ger global information om vilka material som används och produkternas livscykel. Lösningen utgår från den lokala infrastrukturen för återvinning och de policyer som används i varje stad, region och land. Det ger företagen möjlighet att göra mer noggranna beräkningar av de miljömässiga och affärsmässiga effekterna av att i stället använda återvunna eller återanvändbara material och förpackningar. Företagen får dessutom hjälp med att anpassa sig till förändrade regler som utvidgade krav på producentansvar och hålla sig uppdaterade med lokala marknader och globala branschstandarder.

SAP:s molnlösning ger också tillgång till marknader för återvunnet material via Ariba Network. Där kan förpackningsproducenter och tillverkare av konsumentprodukter hitta nya källor för att köpa in återvunnen plast och alternativ till plast.

I dag driver konsumenter, myndigheter, investerare och anställda på för att företagen ska växa på ett mer ansvarsfullt sätt. SAP-företaget Qualtrics har därför genomfört en stor global studie tillsammans med Världsekonomiskt Forum för att se hur medborgare runt om i världen rankar frågor som står högt på forumets hållbarhetsagenda. Den största oron när det gäller plastanvändning var den skadliga effekt som plasten har på livet i havet.

SAP är en del av en växande rörelse med beslutsfattare, intresseorganisationer och ledande företag som tillsammans arbetar för lösningar för en hållbar och bärkraftig ekonomi. Globala ledare från SAP, Coca-Cola Company, Ellen MacArthur Foundation och World Wildlife Fund diskuterade sina visioner för ett plastfritt hav vid Världsekonomiskt Forums årsmöte 2020 i Davos, Schweiz.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>