Schneider Electric fortsätter att leverera mot sina hållbarhetsmål – mobiliserar stöd från anställda, partners och kunder
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric fortsätter att leverera mot sina hållbarhetsmål – mobiliserar stöd från anställda, partners och kunder

Schneider Electric fortsätter att leverera mot sina hållbarhetsmål – mobiliserar stöd från anställda, partners och kunder

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric fortsätter att leverera mot sina hållbarhetsmål. Det visar koncernens halvårsrapport på hållbarhetsområdet.

Schneider Electric, som i januari utseddes till världens mest hållbara företag 2021 av Corporate Knights Global 100 Index, presenterade parallellt en ny hållbarhetsstrategi som sträcker sig från 2021 till 2025, där resurseffektivitet, förtroende, lika möjligheter, engagemang från alla generationer och starka lokala samhällen står i fokus.

Under året har koncernen haft framgångar med det nylanserade projektet The Zero Carbon Project – ett initiativ som syftar till att halvera koldioxidutsläppen från prioriterade partners i leverantörskedjan innan 2025. 91 procent av dessa partners har redan har anslutit sig till projektet. Genom att engagera, utbilda och stödja en hållbar omställning av var och en av koncernens 1000 partners kommer man att minska scope 3-utsläppen kraftigt. 917 leverantörer har nu utbildats och är redo att driva klimatåtgärder som en del i detta projekt.

Schneider Electric fortsätter att leverera mot sina hållbarhetsmål – mobiliserar stöd från anställda, partners och kunderSchneider Electric fortsätter dessutom stödja kunder att nå sina egna hållbarhetsmål, med digital innovation och tekniska lösningar som verktyg. Sedan 2018 har Schneider Electric hjälpt sina kunder att spara och undvika att släppa ut 302 miljoner ton koldioxid. En av dessa kunder är Roca Group, som nyligen valde Schneider Electrics konsulttjänster inom klimat för att påskynda sin omställning.

– Ett framgångsrikt hållbarhetsprogram kan bara byggas på förtroende och engagemang, säger Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer på Schneider Electric. Det är uppmuntrande att se en så hög mobilisering från våra partners i leverantörskedjan, kunder och anställda, som allesammans räknar med vår unika expertis och erfarenhet i resan mot att minska koldioxidutsläppen.

När det gäller lokala initiativ har samtliga lands- och regionchefer fastställt sina lokala mål för 2025, vilket är ett kvitto på att det finns ett starkt hållbarhetsengagemang från Schneider Electrics kontor över hela världen.

Detaljerade resultat och höjdpunkter från Schneider Sustainability Impact (SSI) presenteras i kvartalsrapporten.

Läs mer om Schneider Sustainability Impacts hö

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>