Untitled 31
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric och Global Footprint Network presenterar konkreta lösningar inför FN:s klimatkonferens COP26

Schneider Electric och Global Footprint Network presenterar konkreta lösningar inför FN:s klimatkonferens COP26

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric och forskningsorganisationen Global Footprint Network (GFN), som följer hur naturresurser hanteras i världen, lanserade den 29 juli initiativet ”100 Days of Possibility” för att lyfta fram lösningar som bidrar till att bekämpa klimatförändringar och minskad biologisk mångfald.

Lanseringen av initiativet sammanfaller med Earth Overshoot Day – det datum då mänsklighetens resursförbrukning har överstigit jordens förmåga att regenerera dessa resurser under året.

De 100 dagarna i initiativets namn markerar den tid som återstår till FN:s 26:e årliga klimatkonferens (COP26). Under konferensen kommer regeringstjänstemän från hela världen att samlas i Glasgow i Skottland för att försöka enas om effektiva åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna.

De lösningar som lyfts fram stödjer initiativets huvudbudskap – att företag, regeringar och enskilda personer kan vidta åtgärder omedelbart och att det inte finns någon anledning att vänta på beslut som fattas vid COP26.

#MoveTheDate

Möjligheter och lösningar inom olika sektorer som kan bidra till att flytta fram datumet för Earth Overshoot Day kommer att lyftas på 100DaysofPossibility.org varje dag fram till COP26. Exempelvis kommer förslag om 100 procent förnybar el, smarta hem och minskat matsvinn att presenteras.

Untitled 31Schneider Electric, som tidigare i år utsågs till världens mest hållbara företag av Corporate Knights, har stöttat initiativet genom att skicka in sex hållbara lösningar. Andra partners i projektet är bland andra Scottish Environment Protection Agency (SEPA) och Drawdown Europe.

En av de skalbara lösningar som Schneider Electric har bidragit med är integrationen av mikronät och infrastruktur för laddning av elfordon i en smart energy bus depot i Maryland i USA.

Lösningen är den första i sitt slag och hjälper till att flytta fram datumet för Earth Overshoot Day genom att bland annat minska koldioxidutsläppen med 62 procent.

Ett annat bidrag är Schneider Electrics kontorsbyggnad IntenCity i Grenoble i Frankrike. IntenCity är ett exempel på hur den offentliga och privata sektorn har gått samman för att skapa ett mer hållbart samhälle. Byggnaden har utformats för att använda sju kilowattimmar energi per kvadratmeter och år – nästan tio gånger mindre än den genomsnittliga europeiska byggnaden. Solpaneler på taket, två vindkraftverk, hur grundvatten används och smarta tekniska lösningar gör det möjligt för byggnadskomplexet att producera lika mycket el som används under ett år. Ett unikt partnerskap för mikronät underlättar energidelning och samordning med det omgivande samhället.

Ytterligare ett bidrag är Schneider Electrics nyligen ingångna avtal med Egyptian Electricity Holding Company, landets nationella elbolag. Det kommer att bli Mellanösterns första landsomfattande smarta elnät och hjälpa Egypten att möta framtida energibehov och samtidigt främja landets hållbarhetsstrategi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>