Science Park Södertälje hjälper dig med din hållbarhetsresa
Hem MILJÖ Science Park Södertälje på Sustainability Arena hjälper dig med din hållbarhetsresa

Science Park Södertälje på Sustainability Arena hjälper dig med din hållbarhetsresa

Publicerat av: Redaktionen

Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete?

Men vet inte riktigt hur du ska komma i gång?

Hos Science Park Södertälje på Elmia Subcontractor Sustainability Arena får du precis den hjälp som behövs för att du ska kunna ta första steget.

– Vi hjälper ditt företag att se möjligheterna med hållbar produktion, säger Klas Mattsson, kommunikationsansvarig på Södertälje Science Park.

Det är hands on direkt för besökarna hos Science Park Södertälje på Sustainability Arena. Här står behoven hos varje enskilt företag i fokus för att resan mot hållbar produktion ska bli så optimal som möjligt. Allt som du behöver göra är att svara på ett hållbarhetsquiz i montern.

– Det är enkla frågor där företagen uppskattar hur de ser på sitt hållbarhetsarbete i dag. Utifrån detta kan vi sedan tipsa dem om program som vi, eller som våra samarbetsparter, ordnar. Det är många företag i dag som vet att det här är viktigt, men som inte riktigt har kommit i gång än. Då är vi en bra hjälp för företagen för att kunna ta första steget, säger Klas Mattsson, kommunikationsansvarig på Science Park Södertälje.

Viktigt för kommande affärer

Det är viktigt att komma i gång redan i dag för att vara redo när kraven på hållbar produktion från slutkunden blir allt hårdare i framtiden. Hos Science Park Södertälje är målgruppen små och medelstora företag vilket är en perfekt match för såväl utställare som besökare på Elmia Subcontractor.

Science Park Södertälje hjälper dig med din hållbarhetsresa– För att även kunna jobba som underleverantör om tio år måste du tar hållbarhet på allvar. Det handlar inte längre om något som är ”nice to have” utan det måste vara grunden i dina affärer. Det är en insikt som vi förmedlar till våra företag, att hållbarhet inte är något som går att göra vid sidan om utan att de måste baka in det i sina affärer. Därför har vi till exempel ett affärstekniskt program där vi lyssnar på företagens behov och lär dem att jobba mer strukturerat för att kunna förbättra produktionen till att bli mer hållbar, säger Klas Mattsson.

Arenan för din hållbarhetsresa

Sustainability Arena är nytt för i år på Elmia Subcontractor. Här träffar du företag och organisationer som arbetar med hållbarhet ur flera olika aspekter och som framför allt är redo att hjälpa, inspirera och guida dig vidare i din hållbarhetsresa.

Hos Science Park Södertälje, berättar Klas Matsson, kan du till exempel träffa startups som är med i Produktionsänglar – ett koncept som främjar produktion i Sverige genom bland annat coachning, utbildning och matchning mot tillverkare.

– Vi vill träffa företag som vill ha hjälp med sin hållbarhetsresa och vi har med oss företag från Produktionsänglar som visar sina innovationer. Det är företag som har tagit fram en prototyp och som nu behöver knyta kontakter på mässan för att påbörja tillverkningen, säger han.

Registrera din kostnadsfria entrébiljett här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>