Se GU Ventures rundabordssamtal under DI Impact Summit
Hem EVENT Se GU Ventures rundabordssamtal under DI Impact Summit

Se GU Ventures rundabordssamtal under DI Impact Summit

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 maj gick DI Impact Summit av stapeln där Dagens Industris alla läsare kunde ta del av ett fullspäckat program med diskussioner, talare och rundabordssamtal om impact.

 I GU Ventures direktsända samtal (se länk nedan) deltog inte mindre än nio representanter för våra portföljbolag.

STAR Impact AB, Alzinova AB, SeaTwirl AB, Mimbly AB, Iscaff Pharma AB, Hydroc Energy Storage AB, Generation Waste AB, Recycling United Scandinavia AB samt Mycorena AB.

Kristina Torfgård, VD Alzinova AB kommenterar;

”För oss kändes det viktigt att delta i DI Impact Summit-samtalet då ”hälsa och välbefinnande” är ett av de 17 globala målen för hållbar utveckling. Alzheimers sjukdom är en av världens vanligaste och mest förödande folksjukdomarna med i storleksordningen 40 miljoner människor drabbade idag. Vår vision är att göra det möjligt för patienter med Alzheimers att leva ett självständigt och aktivt liv genom att utveckla nya sjukdomsmodifierande behandlingar som med stor träffsäkerhet angriper de toxiska amyloid-beta-oligomerer som är centrala i sjukdomens uppkomst och utveckling. Vårt mål är att under tredje kvartalet 2021 starta den första kliniska studien med ett terapeutiskt vaccin, ALZ-101, på patienter med Alzheimers sjukdom”.

Se GU Ventures rundabordssamtal under DI Impact Summit”GU Ventures arbetar sedan länge med hållbarhet och det är otroligt inspirerande att se att så många bolag och investerare numera efterfrågar mätbara bevis på den impact som utlovas vid utvecklingen av bolag. Det bådar gott för framtiden. För att stötta denna utveckling ytterligare så startar GU Ventures tillsammans med partners nu upp STAR Impact AB, en impact investeringsfond med syftet att tillgängliggöra mer kapital för High-impact start-ups säger Sofia Ström, affärsutvecklare och ansvarig för hållbarhet på GU Ventures AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>