Signify minskar användning av plast med 2500 ton
Hem MILJÖ Signify minskar användning av plast med 2500 ton

Signify minskar användning av plast med 2500 ton

Publicerat av: Redaktionen

Signify minskar användning av plast med 2500 ton 2

Varje år hamnar mer än åtta miljoner ton plast i världens hav, vilket hotar jordens natur och djurliv.

Det gör plastföroreningar till en av de mest aktuella miljöfrågorna, som nu får Signify att stoppa all användning av plast i sina konsumentförpackningar från 2021.

Världens ledande belysningsföretag Signify deltar aktivt i kampen mot plastföroreningar och kommer att minska användningen av miljöskadlig plast med 2500 ton årligen när företaget år 2021 slutar använda plast i sina konsumentförpackningar. Detta görs som en del av en omfattande förpackningspolicy, där Signify redan använder 80% återvunnet förpackningsmaterial.

’’Plastavfall har en mycket negativ inverkan på vår planet och dess biologiska mångfald och vi har beslutat att ta en ledande roll när det kommer till att börja använda plastfria alternativ. Det är den rätta saken att göra och det möter våra kunders växande förväntningar’’, säger Eric Rondolat, VD för Signify, och fortsätter:

’’Jag ser fram emot den dag vi kan meddela att vi inte längre använder plast i våra förpackningar.’’

Med initiativet sparar Signify världen 2500 ton miljöförorenad plast per år, vilket motsvarar 125 miljoner PET-flaskor.1 Om man lägger dem sida vid sida motsvarar det mer än 8000 kilometer, eller med andra ord avståndet mellan Stockholm och Tokyo.

Samtidigt är den nya plastfria förpackningen mindre, vilket kommer att minska koldioxidutsläppen från transport och materialanvändning med 6000 ton, vilket motsvarar den mängd koldioxid som 270 000 fullvuxna träd tar upp per år.2

Signify har redan uppnått koldioxidneutralitet på 15 av totalt 19 marknader. År 2019 utsågs företaget till industriledare i Dow Jones Sustainability Index för tredje året i rad, och i slutet av detta år räknar de med att uppnå 100% koldioxidneutralitet på alla marknader.

Signify har redan tagit bort plastinsatser från förpackningen av sina Philips Hue-ljuskällor. Ersättningen av blisterförpackningar till en pappersbaserad förpackning kommer att ske gradvis i olika regioner och över produktkategorier som börjar med LED-ljuskällor i Europa under tredje kvartalet 2020 och resten av världen från början av 2021. Detta är en del av hållbarhetsprogrammet Brighter Lives, Better World.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>