SHT Smart High-Tech Ansöker om tre nya patent
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Smart High-Tech Ansöker om tre nya patent

Smart High-Tech Ansöker om tre nya patent

Publicerat av: Redaktionen

För att stärka SHTs patentfolio ytterligare, har SHT ansökt om tre nya patent.

Dessa tre patentansökningar behandlar nya lösningar för framtidens produktutveckling samt för nya applikationer.

Två av de tre patentansökningarna beskriver nya sätt att skapa grafenförstärkt Thermal Interface Material (TIM) inom produktserien SHT-GT. Patentansökningarna har lämnats in i Kina och i Sverige. Den tredje patentansökan berör nya applikationer kring grafenförstärkt kylsänka (Heat sink), ett nytt intressant applikationsområde som utnyttjar grafenmaterialets egenskaper så som lätthet samt god värmeledningsförmåga.

SHT har genom den patenterade produkten SHT-GT utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat ”thermal interface material”, TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led.

SHT Smart High-Tech Ansöker om tre nya patentÖkad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

SHT:s vision är att bli globalt ledande leverantörerna i världen av nanobaserat material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Det ska ske genom en hög grad av automation i kombination med en unik och patenterad grafenförstärkt kylmaterial. SHT har en mindre tillverkningsenhet av sin GT-produkt i Göteborg som säljs till företag inom elektronikbranschen.

Dessa tre patentansökningar befäster SHTs ledande ställning inom området grafenförstärkta kyllösningar och ger möjligheter till ny produktutveckling inom SHTs strategiska område.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>