Spanien erbjuder Greta Thunberg skjuts över Atlanten
Hem NYHETER Spanien erbjuderGret a Thunberg skjuts över Atlanten

Spanien erbjuderGret a Thunberg skjuts över Atlanten

Publicerat av: Redaktionen

Spaniens regering erbjuder sig att hjälpa den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg med resan till klimatmötet COP25, som flyttats till Madrid på grund av de politiska oroligheterna i Chile.

”Kära Greta, det vore storartat att få dig hit till #Madrid”, skriver den spanska klimat- och miljöministern Teresa Ribera på Twitter.

Mötet skulle egentligen hållas i Chile den 2-13 december. Men den chilenske presidenten Sebastian Piñera meddelade i veckan att landet avsäger sig värdskapet på grund av den senaste tidens oroligheter i landet.

Spanien erbjöd sig snabbt att ta över mötet på samma datum.

”Rest åt fel håll”

Det tvära kastet har ställt till det för Greta Thunberg som i slutet av augusti nådde New York efter två veckors seglats. Sedan dess har hon bedrivit klimataktivism i Nordamerika och hade siktet inställt på att fortsätta i Sydamerika med COP25 som höjdpunkt.

”Det har visat sig att jag har rest över halva jorden åt fel håll”, skrev hon på Twitter efter beskedet om ny mötesort.

”Nu behöver jag hitta ett sätt att korsa Atlanten i november… om någon kan hjälpa mig med transport så skulle jag bli mycket tacksam”, skrev svenskan, som av miljöskäl inte flyger.

Oklart hur resan ska genomförasSpanien erbjuder Greta Thunberg skjuts över Atlanten

Den spanska miljöministern svarade med att sträcka ut en hand på Twitter.

”Vi skulle väldigt gärna vilja hjälpa dig att korsa Atlanten tillbaka. Villig att komma i kontakt för att göra det möjligt”, skriver Teresa Ribera.

Det framgår inte hur hon har tänkt sig att resan ska gå till.

Ännu på lördagskvällen hade Greta Thunberg inte kommenterat erbjudandet på sociala medier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>