Hem EKONOMI Sparbankerna stöttar viktigt forskningskonsortium avs. hållbarhet på finansmarknaden

Sparbankerna stöttar viktigt forskningskonsortium avs. hållbarhet på finansmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

Sparbankerna stöttar viktigt forskningskonsortium avs. hållbarhet på finansmarknaden 3

Styrelsen för Sparbankernas Riksförbund har beslutat att stötta konsortiet The Sustainable Finance Lab och därmed den forskningssatsning som Finansdepartementet utlyst, avseende hållbarhet på finansmarknaden.

Konsortiet, The Sustainable Finance Lab, kommer att samla Sveriges främsta kompetenser över finansmarknader och hållbarhetsinitiativ och bygger på samverkan mellan akademisk forskning och praktisk utveckling. Projektet, där sex lärosäten ingår och som leds av Luleås Tekniska Universitet, ska tillvarata och länka innovation inom företag, finansmarknadsaktörer och myndigheter för att uppnå synergier och generera insikter som kan omsättas till praktisk förändring.

Sparbankernas Riksförbund bedömer att deltagande i satsningen ligger i linje med Sparbanksidén och det hållbarhetsarbete som varit viktigt för sparbankerna i 200 år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>