Special-Elektronik byggde en exklusiv hemmabio i skogen
Hem NYHETER Special-Elektronik byggde en exklusiv hemmabio i skogen

Special-Elektronik byggde en exklusiv hemmabio i skogen

Publicerat av: Redaktionen

Special-Elektronik bestämde sig för att göra något kul och annorlunda inför alla hjärtans dag så de startade en tävling i samarbete med en av sina leverantörer, Krix, på sina sociala medier där de lottade ut en unik bioupplevelse på tu man hand i skogen för en vinnare.

Special-Elektronik byggde en exklusiv hemmabio i skogen

Eftersom företaget arbetar med just sån teknik så ville de göra något på det temat och då kom de att tänka på en utomhusbio, i den värmländska skogen mitt i vintern.

På grund av rådande pandemi är alla biografer stängda och många saknar att kunna gå på bio. Det var då som Special-Elektronik, som är en teknikleverantör inom ljud, bild och belysning, kom på idéen att de kunde bygga upp en hemmabio utomhus och tävla ut en bioupplevelse utöver det vanliga, i en mysig miljö långt in i den värmländska skogen.

– Det är första gången vi gjort något liknande, men det kändes som ett spännande projekt att göra och samtidigt kul att få göra någonting otippat och roligt för någon annan. Vi gjorde detta i samarbete med en av våra leverantörer, Krix, som är Australiens äldsta och mest framgångsrika högtalartillverkare som verkligen ligger i framkant globalt när det kommer till ljuddesign för både hemmabio och kommersiell bio. Att bära ut så mycket exklusiv utrustning i skogen och rigga upp för en riktigt bra upplevelse blev ett utmanande och roligt projekt för vårt team, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik.

För en total bioupplevelse kopplade företaget upp några av de mest exklusiva bioprodukterna de har i sortimentet från de främsta leverantörerna inom hemmabiosegmentet:

– Krix högtalare – MX-10
– Barco projektor – Bragi Cinemascope
– Kaleidescape mediaserver – Strato S
– AudioControl ljudprocessor – Maestro X7
– Analog Way 4K60-mixer – Eikos 4K
– Belram extender – HGXT2
– ATI slutsteg – AT525NC och AT542NC

Nyfiken på att se slutresultatet?

https://youtu.be/whq_4Nu9WDU
https://youtu.be/1ptkuNjANmI

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>