STRATO lanserar i Sverige – första klimatneutrala webbhotellet
Hem MILJÖ Webbhotellsspecialisten STRATO lanserar i Sverige – första klimatneutrala webbhotellet

Webbhotellsspecialisten STRATO lanserar i Sverige – första klimatneutrala webbhotellet

Publicerat av: Redaktionen

Den europeiska webbhotellsspecialisten STRATO går in på den svenska marknaden med målet att bli ett av de ledande företagen i branschen.

Som en av Europas största aktörer på hostingmarknaden är STRATO helt klimatneutrala och kommer inledningsvis att erbjuda webbhotell, tjänster för att bygga webbplatser och webbutiker samt molnlagring.

STRATO, som i dag har en kundbas med mer än två miljoner avtal och som är värd för fyra miljoner domäner, väljer att gå in på den svenska marknaden.

Vid lanseringen erbjuds klassisk hosting inklusive WordPress, e-post och över 120 domäntillägg, STRATOs Sitebuilder för att bygga egna webbplatser samt en webbshopslösning.

  • Vi har 25 års erfarenhet av hosting och vi vet att datasäkerhet och klimatfrågor står högt på agendan i Sverige. Som första klimatneutrala leverantör vill vi ligga i framkant på marknaden, säger Claudia Frese, vd på STRATO.

Sverige är ett av de mest digitaliserade länderna i EU, vilket skapar goda förutsättningar för STRATOs etablering i Sverige.

  • Vi har ambitiösa mål och ser en stor tillväxtpotential på den svenska marknaden. Vår målgrupp är privatkunder, egenföretagare samt små och medelstora företag. Vår strategi är att göra det enkelt och prisvärt att komma i gång, oavsett om det handlar om ett passionsprojekt, ett personligt onlineprojekt eller ett företag, säger Claudia Frese.

STRATO lanserar i Sverige – första klimatneutrala webbhotellet

STRATO är redan verksamt i Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna. Den nya webbplatsen och alla kund- och produktinloggningar finns på svenska. Kundtjänst och support, som STRATO erbjuder kostnadsfritt för alla produkter, finns även på svenska.

STRATO erbjuder även HiDrive och HiDrive Share-tjänst för lagring och delning av foton, videor och andra medier. Dessutom ingår STRATO E-post, en e-posttjänst för privatpersoner och företag, i lanseringserbjudandet.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>